Jokerit pestasi kaksimetrisen pakkijärkäleen ja 170-senttisen maajoukkuehyökkääjän

Sekä olympia- että MM-kisoissa pelannut Sakari Manninen hyökkää jatkossa seuratasolla Jokereiden väreissä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

KHL:n suomalaisylpeys Jokerit tiedotti pestannensa kolme uutta pelaajaa.

Hyökkääjä Sakari Manninen sekä puolustajat Viktor Lööv ja Eemeli Räsänen siirtyvät helsinkiläisten riveihin. 
Mannisen ja Löövin sopimukset kattavat ensi kauden, Räsäsen kaksi seuraavaa kautta.

Manninen, 26, pelasi menneellä kaudella SHL:n Örebrossa, jossa oli joukkueen tehokkain pelaaja 48 ottelun pistein 11+17=28. Hyökkääjä edusti Suomea niin olympialaisissa (5 peliä, 2+1=3) kuin MM-kisoissa (8, 0+2=2) ja teki näin arvokisadebyyttinsä Leijonissa.

– Manninen pelasi vahvan kauden ja nousi arvokisapelaajaksi. Hän on kehittynyt viime vuosina paljon ja on monipuolinen joukkuepelaaja. Häneltä löytyy runsaasti luisteluvoimaa, joka on tärkeää tämän päivän jääkiekossa, Jokereiden GM Jari Kurri sanoo seuransa tiedotteessa.

Ruotsalaispuolustaja Lööv, 25, on pelannut neljä viime kautta Pohjois-Amerikassa. Päättyneellä kaudella hän puolusti Iowan ja Albanyn AHL-joukkueissa yhteensä 59 ottelua tehoin 5+19=24.

Lööv debytoi Toronto Maple Leafsin paidassa kaudella 2015-16 ja pelasi kaikkiaan neljässä ottelussa. Hän on Södertäljen kasvatti, joka on edustanut kotimaassaan myös MODOa.

– Lööv on äijämäinen ja fyysinen yleispuolustaja, joka pystyy pelaamaan eri rooleissa. Hän on kehittymässä parhaalle tasolleen ja haluaa kovasti eteenpäin urallaan, Kurri luonnehtii.

Räsänen, 19, saapuu Jokereihin Kanadan junioriliiga OHL:stä, jossa hän on kahden viime kauden ajan edustanut Kingston Frontenacsia. Puolustaja teki seuralle 127 pelissä 11+61=72 pistettä. Toissa kaudella Räsänen pelasi alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa ja kuului tällä kaudella alle 20-vuotiaiden maajoukkuerinkiin. Räsänen on Toronto Maple Leafsin toisen kierroksen varaus viime kesältä.

– Räsänen on nuori tulevaisuuden puolustaja, jossa on potentiaalia kehittyä huippupelaajaksi. Hänen raaminsa (200cm / 100kg) ovat vakuuttavat ja laukaus hyvä, Kurri kertoo.

Lisää aiheesta

Kommentti: Pelimiehiä ei mitata senttimetreillä – Manninen näyttää sen joka vaihdossaan

Sakari Manninen lähtee Ruotsista KHL:ään - suuntana Jokerit?

Tolvasen syrjäyttäminen tulokasvalinnassa tyrmistyttää – löytyikö playoffeista syy venäläisen suosimiselle?

Sakari Manninen valitsi Ruotsin kaukalot

Manninen tykitti HPK:n voittoon - katso video