Jokerit vahvisti Zapolskin sopimuksen

Ryan Zapolski jää Lukon historiaan eniten nollapelejä (24) torjuneena maalivahtina.

KHL:ssä pelaava Helsingin Jokerit vahvisti keskiviikkona hankkineensa maalilleen Ryan Zapolskin Lukosta. ECHL:stä Suomeen kolme vuotta sitten saapunut jenkkivahti kehittyi Raumalle yhdeksi liigan kärkitorjujista.

- On aina unelmana mennä eteenpäin urallaan ja siirtyä seuraavalle tasolle. Tämä on minulle seuraava askel. Tunnen Helsingin hyvin kaupunkina ja Suomi on upea maa. Tulen todella innoissani Jokereihin, Zapolski kertoi Jokereiden nettisivuilla.

Zapolski kehuu aikaansa Lukossa ja varsinkin yhteistyötä maalivahtivalmentaja Mikael Vuorion kanssa. Hän sanoo kehittyneensä Lukossa varsinkin henkisellä puolella.

- Teimme päivittäin töitä maalivahtivalmentajan kanssa. Paransimme liikkumistani ja kiinnitimme huomiota käsiini, joista pyrimme tekemään aktiivisemmat. Näissä asioissa kehityin paljon kolmen vuoden aikana Lukossa, Zapolski sanoi.

Zapolskin sopimus Jokereiden kanssa on kaksivuotinen. Joukkueen muut maalivahdit ovat Riku Helenius ja Jani Kautto.

- Zapolski on kolmen viime kauden aikana ollut kiistatta yksi SM-liigan laadukkaimmista ja tasaisimmista maalivahdeista. Hän on henkisesti vahva ja pystynyt jokaisena vuotena kehittymään pelaajana, emmekä näe syitä, miksei niin voisi tapahtua myös Jokereissa hyvässä valmennuksessa, Jokereiden GM Jari Kurri totesi.