Jokerit vei ensimmäistä neljännesfinaalia alusta loppuun

SM-liigan neljännesfinaalit alkoivat tänään. Suurin mestarisuosikki Jokerit löi Helsingissä Lukon selvin lukemin 3-0.

Ensimmäinen erä: Jokerit meni heti ensiminuuteilla Jeremy Dehnerin maalilla johtoon 1-0. Helsinkiläisten tahdissa jatkettiin. Jokerien toinen maali, ja melkein kolmaskin, oli lähempänä kuin Lukon ensimmäinen osuma. Petri Vehanen jatkoi kuitenkin varmaotteisesti Lukon maalilla. Lukolla oli vaikeuksia päästä kiekon kanssa edes hyökkäysalueelle. Avauserässä ottelun tärkeys ei näkynyt hermoiluna. Yhtään jäähyä ei tarvinnut puhaltaa - vaikka kaukalossa taklattiin paljon ja kovaa.

Toinen erä: Teuvo Teräväinen rokotti ylivoimalla 2-0-maalin kotijoukkueelle. Lukon luistin painoi. Otto Honkaheimolle oli jäähy tulossa, kun Semir Ben-Amor löi taululle jo lukemat 3-0. Erän loppupuolella Lukko sai muutamia paikkoja, mutta lyhyt etsikkoaika jäi käyttämättä. Aivan erän loppuun Jokerit löi kiekon ylivoimalla taas reppuun, mutta kongi pelasti raumalaiset. Summeri ehti pärähtää juuri ennen.

Kolmas erä: Kello kävi narrien hyväksi. Jokerien puolustuspaketti oli tosi tiivis ja maalipaikoille murtautuminen Lukolle vaikeaa. Jesse Virtanen kilautti laukauksellaan tolppaa, mutta se oli ylivoimalla. Muuten isot tontit olivat harvassa.

Jotain pitäisi huomiseen mennessä keksiä, muuten Jokerit uhkaa viedä ottelusarjan suoraan 4-0.

Semifinaalipaikka irtoaa siis neljällä voitolla. Varmasti pelataan torstaina Äijänsuolla, lauantaina Ilmalassa ja maanantaina Äijänsuolla.

Illan katsojamäärä oli rapiat 7000, mikä on peräti 2600 vähemmän kuin runkosarjassa.

Jarkko Ruutu oli maineensa veroinen: kahden minuutin jäähy sukeltamisesta ja myöhemmin kymmenen minuutin käytösrangaistus.