Jokipojat haluaa nousta - "Jääkiekkoliitto ja Liiga neuvottelevat sarjojen avaamisesta"

Joensuun Jokipojat esittäytyi maanantaina paikallisessa kauppakeskuksessa, ja tilaisuudessa oman puheenvuoronsa piti myös seuran puheenjohtaja Jarkko Immonen.

Hän ilmoitti, ettei Jokipojat halua pelata ikuisesti Mestis-kiekkoa. Joensuussa tähdätään liigakaukaloihin.

- Jääkiekkoliitto ja liiga neuvottelevat parasta aikaa sarjojen avaamisesta. Vielä ei ole varmuutta minkälaiseksi sarjasysteemit tulevaisuudessa muovautuvat, mutta kun sarjat avautuvat, haluamme olla valmiina ja tähtäämme tulevaisuudessa maamme ylimmälle sarjatasolle, Immonen sanoi seuran verkkosivujen mukaan.

Viime kaudella Jokipojat sijoittui Mestiksen runkosarjassa viidenneksi. Pudotuspelikevät päättyi puolivälieriin, joissa Kiekko-Vantaa oli parempi suoraan voitoin 4-0.

- Toimintamme tähtää siihen, että tulevaisuudessa olemme valmis organisaatio Liigaa varten. Tätä tavoitetta kohti mennään talous edellä, Immonen kertoi.

Joensuussa on aiemminkin pelattu liigakiekkoa, sillä 1989-90 ja 1991-92 nähtiin kaksi kauden mittaista visiitiä pääsarjatasolle Joensuun Kiekko-Poikien nimellä.

Edellisten liigavisiittien jälkeen Joensuussa on nähty peräti kolme konkurssia: 1994, 2001 ja 2014. Aina joensuulainen jääkiekko on kuitenkin jaloilleen noussut, vaikka seuran nimi onkin vuosien varrella elänyt.

- Meillä on tarkoitus olla, ei pelkästään joensuulainen, vaan myös itäsuomalainen joukkue. Emme pysty siihen yksin, mutta kun saamme tavoitteeseen mukaan kaikki sidosryhmät - kannattajamme, yhteistyökumppanimme ja koko kaupungin, niin siinä onnistutaan. Tältä alueelta Liigaseura puuttuu kokonaan, Immonen kommentoi.