Jokipojat nappasi tutun miehen Raumalta – riveihin tarttui myös tuore Mestis-mestari

Mestistä pelaava Joensuun Jokipojat julkisti perjantaina, että kahtena viime kaudella liigapelejä Rauman Lukossa vyölleen saanut Janne Väyrynen palaa takaisin Joensuuhun. Jokipoikien ja Väyrysen edellinen kohtaaminen päättyi upeasti, sillä kookas laitahyökkääjä nakutteli kaudella 2015-2016 46 ottelussa tehot 23+21=44.

Väyrysen liigapelit Lukossa jäivät vähiin, sillä hän pelasi raumalaisten paidassa 11 peliä. Valtaosan ajasta Väyrynen pelasi Mestistä KeuPa HT:n riveissä.

- Olen innoissani siitä, että pääsen takaisin Joensuuhun pelaamaan. Kaupungista ja seurasta on paljon hyviä muistoja, mikä oli ehkä suurin syy palata takaisin, Väyrynen iloitsee seuran nettisivuilla.

Väyrysen lisäksi joensuulaiset nappasivat Lauri Huhdanpään. Lukon ja KeuPan yhteistyöpelaaja ja tuore Mestis-mestari täydentää tulevalla kaudella Jokipoikien hyökkäystä. Lukko jätti käyttämättä sopimuksessa olleet optiovuotensa. 

Keuruulla 43 pelissä 8+12=20 tehnyt Huhdanpää palaa myös tuttuun ympäristöön, sillä hän pelasi vielä edelliskaudella Jokipojissa.

Väyrysen ja Huhdanpään lisäksi mielenkiintoinen lisä Jokipoikien rinkiin on Tatu Kokkola. 20-vuotias hyökkääjä tulee Joensuuhun KalPasta, jossa hän pelasi kaksi liigapeliä. Pääasiassa Kokkola vietti aikaa lainalla Mestiksessä IPK:n riveissä, jossa hän iski 48 otteluun 20+21.

Jokipoikien yksi tärkeimmistä jatkosopimuksesta oli puolustaja Esa Lehikoisen, 32, kahden vuoden jatkosopimus. Viime kaudella Jokipoikiin kesken kauden Saksasta palannut Lehikoinen pelasi 16 ottelua tehoin 3+4=7.

- Siviilipuolen asiat vaikuttavat sopimukseen myös paljon. Tyttäreni aloittaa syksyllä koulun ja on luontevaa jäädä pelaamaan Joensuuhun. Viime kausi sujui omalta osalta hyvin, ja varsinkin kevät oli erittäin positiivinen. Pelataan nämä kaksi kautta ensin, ja katsotaan tilannetta sitten uudestaan. Ei tässä niin vanhoja olla, että tarvitsisi uran päätöstä vielä miettiä, liigapelejä Lukosta, HPK:ssa ja Spotissa kerännyt Lehikoinen kertoo.

Jokipoikien sopimustilanne:
Maalivahti:
Joonas Harald

Puolustajat:
Esa Lehikoinen (2020)
Joel Olkkonen
Lassi Raitanen
Wiljami Kupiainen
Niko Hämäläinen
Niko Ervasti

Hyökkääjät:
Joonas Larinmaa
Janne Väyrynen
Mika Koivisto
Lauri Huhdanpää
Tatu Kokkola
Miro Väänänen
Harri Lankinen

Esa Lehikoisella on sopimus kahdesta kaudesta, muilla sopimus on yksivuotinen.

Lisää aiheesta

Mesikämmen ja Väyrynen loppukaudeksi Raumalle - Lukko purki kahden pelaajan optiot

Janne Väyrynen kirjautti kauden ensimmäiset minuuttinsa: "Iso juttu päästä taas jätkien mukaan"

Virta sai kaipaamaansa täydennystä – Väyrynen nousee Lukon kokoonpanoon

Lisää nuorta virtaa Lukkoon - Väyrysen ja Niemelän sopimukset julki

Esa Lehikoinen Sportiin - Komulaisen kausi ohi

Lukosta tutut Akkanen ja Lehikoinen Jokipoikiin