Joonas Alanne katsomosta ratkaisijaksi

Janne Juvonen torjui kauden pudotuspeliavauksessaan Pelicansille voiton. Kuva: Europhoto

Pelicansin laitahyökkääjä Joonas Alanne, 26, ei mielellään muistele tulevaisuudessa tätä kautta, ellei lahtelaisseura luovi pudotuspeleissä pitkälle.

"Aamulla kuulin, että pelaan Kuopiossa."

Vuosi sitten runkosarjassa yhdeksän maalia nakuttanut laitahyökkääjä Alanne osui runkosarjassa pelaamissaan 30 ottelussa vain kahdesti heilutettuaan Ilveksen ja Tapparan verkkoa. Perjantaisen toisen puolivälierän Alanne seurasi katsomossa.

- Aamulla kuulin, että pelaan Kuopiossa, kertoi myös RoKista ponnistaneen Antti Erkinjuntin ja Hannes Björnisen ketjuun istutettu Alanne.

Kyseessä oli näennäisesti nelosketju, joka oli käytännössä kaukalossa katselemassa illan kaikkia maaleja.

- Meillä on neljä yksikköä, joista mikään ei ole nelosketju. Toki tavallaan yksi yksikkö katosi riveistä, kun Juhani Tyrväinen loukkaantui ensimmäisessä pelissä. ”Allun” runkosarjan maalimäärää mietittäessä pitää muistaa, että hän oli kesken kauden loukkaantuneena, painotti valmentaja Petri Matikainen.

Pelicansin kanssa myös ensi kaudesta sopimuksen omaava Alanne pelasi runkosarjaa liki 300 minuuttia. Nyt hänellä on takana kevään pudotuspelikiekkoa 26 minuuttia ja 11 sekuntia.

- Yritin keskittyä runkosarjassa hoitamaan ruutuni niin, ettei ainakaan omissa olisi soinut (plusmiinus 2-11, -9), Alanne kuittasi.

Maalivahti Janne Juvonen laittoi lahtelaisvalmennukselle miettimistä torjuttuaan Kuopiosta harvinaisen voiton. Todennäköisesti Pelicansin aivohautomossa oli suunniteltu jo ennakolta molempien maalivahtien peluuttamista tämän viikonlopun peräkkäisen päivän peleissä. Kysymys kuuluukin, palaako NHL-torjuja Karri Rämö luukulle maanantaina Lahdessa.