Joonas Rantala haluaa palauttaa TPV:n takaisin Ykköseen: "Minun mielestäni meidän on lähdettävä hakemaan nousua"

Joonas Rantala. Kuva: Eetu Setänen

Jalkapallon Kakkosessa pelaava Tampereen Pallo-Veikot tiedottaa tehneensä vuoden jatkosopimuksen puolustaja Joonas Rantalan, 23, kanssa.

Köyliöstä Suomen jalkapallokentille ponnistanut Rantala aloittaa seurassa neljännen kautensa. 

Aiemmin urallaan Euran Palloa ja FC Jazzia edustanut Rantala kertoi marraskuussa Länsi-Suomen haastattelussa haluavansa jatkaa pelejä Ykkösessä. Tampereelle häntä sitoi kuitenkin esimerkiksi asunto ja työ OP:n asiakaspalvelussa. 

Rantala pelasi viime kaudella TPV:n vasemmalla laidalla Ykköstä yhteensä 18 ottelussa. Kausi oli TPV:lle vaikea ja päättyi viime metreillä putoamiseen takaisin Kakkoseen. 

Rantala koki siis kahtena peräkkäisenä kautena TPV:n paidassa joukkueurheilun taivaan ja helvetin, nousun ja putoamisen.

– Ne tunteet ovat kuin yö ja päivä, vaikea edes verrata. Ensin kaikki tuntui menevän aivan nappiin, sitten kaikki kääntyy yhtäkkiä päälaelleen, Rantala kuvaili Länsi-Suomelle.

Rantala myönsi, että joukkueen selkä alkoi suoristua kesken ottelujenkin, kun moni tasainen peli lipui käsistä. Loppukirin sijasta MyPa tulikin viime metreillä takaa ohi. MyPan 3–2-voitto toiseksi viimeisellä kierroksella sinetöi TPV:n putoamisen.

– Joukkueena kausi oli aika katastrofi. Seuralla oli paljon sisäisiä ongelmia, jotka heijastuivat peliesityksiin.

– Meilläkin paljon toitotettiin, ettei niiden saa antaa vaikuttaa, mutta jos meillä ei ollut esimerkiksi pariin viikkoon kesällä päävalmentajaa treeneissä, niin tuleehan siitä vähän puuhastelun tunnelma.

Jatkosopimuksen myötä viime kausi on Rantalalle kuitenkin, jossei aivan unohdettu, niin käännetty näytönhaluksi. 

– Haluan olla mahdollisimman hyvä ja pelata toistaiseksi parhaan kauteni. Minä haluan pelata Kakkosta korkeammalla tasolla ja niin haluavat muutkin tämän joukkueen pelaajat. Minun mielestäni meidän on lähdettävä hakemaan nousua takaisin Ykköseen, Rantala linjaa TPV:n nettisivuilla.

TPV pelaa tulevalla kaudella samassa Kakkosen lohkossa Rauman Pallo-Iirojen kanssa.