Video: Joonas Rask voi tästä tilanteesta saada pelikiellon

Pelikiellot saattavat haitata HIFK:n pudotuspelin alkua. Varmasti poissa on Juhani Tyrväinen, mutta Joonas Rask saattaa myös olla sivussa. Syy olisi tapahtumat lauantain Ässät-ottelussa.

Tuon pelin ensimmäisessä erässä Rask osui ottelun toiseen päätuomariin Anssi Saloseen, joka kaatui tilanteessa. Hän luisteli tilanteessa taaksepäin Ässien maalin takana. Rask tuli hänen selkäpuoleltaan ja näytti yrittävän väistää Salosta. Se ei kuitenkaan kokonaan onnistunut, vaan hän törmäsi lievästi Saloseen, joka kaatui. Tilanteesta ei tuomittu jäähyä, mutta otteluvalvoja Pertti Juhola vei tilanteen jatkokäsittelyyn.

HIFK:lla on ennakkotapaus tilanteesta, kun Juha-Pekka Haataja sai tammikuussa kolmen ottelun pelikiellon tuomariin törmäämisestä. Sääntö 116 ja sen kohta v./1. kuuluu ”Pelaaja ja joukkueen toimihenkilö koskettaa millään tavoin tuomaria haitaten pelin johtamista.”

Tilanteissa on myös selkeät erot. Haatajan tapauksessa tuomari ei liikkunut ja Haataja sai tilanteesta pelirangaistuksen. Mutta Raskin kohdalla tuomari liikkui taaksepäin, eikä Rask saanut minkäänlaista rangaistuista. Hän yritti myös Haatajaa selvemmin väistää tuomaria.

Rask on rajusta yrittämisestä tunnettu pelaaja, mutta pelityylistä huolimatta hän on saanut urallaan hyvin vähän jäähyminuutteja. Tällä kaudella hän pelasi 44 ottelua saaden niissä vain neljä minuuttia jäähyjä.