Joppe, Järppä ja muut

Raumalainen kiekkolegenda Jorma ”Joppe” Vehmanen oli joulun jälkeisessä pelissä business clubilla Vahannon Raimon haastattelussa. Raikke kysyi, onko totta, että Tukholman MM-kisoissa Neuvostoliiton valmentaja Anatoli Tarasov olisi rynnännyt toisella erätauolla huutamaan Suomen koppiin, että ”Jos se Maltsevin munille hakkaaminen ei lopu, niin alamme pelaamaan tosissaan!”?

Joppe myönsi tämän pitävän paikkansa. Sinänsä hupaisaa, sillä tuossa vaiheessa punakone johti ottelua 12–1 ja voitti lopulta 16–1.

HHH

Äijänsuon hallissa roikkuu jäädytettynä seitsemän pelipaitaa.

– Olen muuten pelannut ainoana heidän kaikkien kanssa, totesi Vehmanen.

Nämä nimet ovat Teppo Rastio , Matti Keinonen , Jouni Peltonen , Matti Forss , Jari Torkki ja

Erik Hämäläinen

. Se yksi paita on tietenkin Vehmasen oma.

HHH

Entinen porilainen ja turkulainen, nykyisin Paraisilla asuva Auran Aaltojen selostaja Timo Järvenpää saavutti Lukko-TPS -ottelussa 1400 selostetun urheilutapahtuman rajan. Se on huikea määrä. Hats off to Roy Harper!

Jokin aika sitten Järppä rikkoi kiekkoselostuksissa 600 pelin rajan. Siihen mahtuu Porin Ässien ja TPS:n pelejä. Muissa lajeissa äijä on ollut äänessä eniten jalkapallossa, mutta myös vaikkapa pyörätuolikoripallossa, taekwondossa, nyrkkeilyssä, vesipallossa ja salibandyssa.

HHH

Järppä oli porilaisen Yön ensimmäinen manageri ja hääri muutenkin aikanaan musakuvioissa. Tästä saammekin oivan aasinsillan seuraavaan.

Äijänsuon mediakuutiolla totta kai mainostetaan tulevaa Rauma Rock -tapahtumaa, jossa esiintyy nykyään molli-iskelmäyhtyeenä tunnettu Yö. Kun mainoksen ohessa pärähtää soimaan ”Kiitos ja kunnia” tai joku toinen bändin biisi, niin Raumam Boja aloittavat heti buuauksen. Syystäkin.

HHH

Takaisin vielä Tepsi-peliin. Vierasjoukkueen nuoressa puolustuksessa pelasi muun muassa

Niklas Friman

. Ja kyllä, hän on aikanaan Lukossakin pelanneen pakin Kari-Pekka Frimanin poika. Itse asiassa Niklas on syntynytkin Raumalla 1993. Isäukko pelasi Raumalla 1989–1995.

HHH

Olen tuossa marissut tuon mediakuution käytöstä ennenkin. Kun tuli paikka, niin kysyin Timo Rajalalta , miksi ei esimerkiksi vierasmaaleja näytetä uusintana tai kuutioon saada tekstinä maalintekijöiden, rangaistujen pelaajien nimiä ja jäähyjen syitä ynnä muuta.

– Se on seuran oma valinta, että vierasmaaleja ei näytetä sekä kansainvälinen tapa, vastasi Tipi.

– Lisätoimintojen saaminen mediakuutioon saaminen on taas kustannuskysymys.

Sitä on Rajalan mukaan myös kuulutusten kuuluvuuden parantaminen. Toimitusjohtaja kehottikin kysymään asiaa kaupungilta.

– Tampereella äänentoistoremontti maksoi 400 000 euroa.