Joulutodistukset käteen

Lukon liigajoukkueessa vain harva pelaaja on ylittänyt itsensä. Ja aika moni on pelannut alle tasonsa.

MAALIVAHDIT:
Petri Vehanen
Palasi vähän tahmean alun jälkeen tasolleen. 2,38 päästettyä maalia ottelua kohti on hyvä lukema epävarman Lukko-puolustuksen takana.

Simon Nielsen
Peliaika väheni, kun Vehanen sai juonesta kiinni. Jättänyt vähän epävarman kuvan. Kehittynyt hurjasti parin viime vuoden aikana. Onko nyt tullut katto vastaan?


PUOLUSTAJAT:
Philip Larsen
Paras puolustaja Lukossa sitten Janne Niskalan. Huikeaa luistelua ja kiekollista peliä. Ei jaksa ihan joka vaihdossa tosin keskittyä täysillä peliin.

Ryan Caldwell
Koko joukkueen pahin pettymys valui jo pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle. Tällä esityksellä pukinpussiin ei tule kuin kuusi vuotta vanhoja vihreitä kuulia.

Tommi Kovanen
Tuttua sulavaa luistelua ja jouhevia avauksia – ja tutusti vaikeuksissa oman pään painetilanteissa. Pelannut kuitenkin suurin piirtein tasollaan.

Harri Tikkanen
Ollut suurimman osan kaudesta pois itsestään. Menettää kiekkoja ja häviää kaksinkamppailuja. Viime aikoina kuitenkin ilmassa ollut pientä piristymistä.

Otto Honkaheimo
Perusjämäkkä esitys. Pääsi pelaamaan ylivoimaakin tanskalaisten kanssa, mutta ei ollut siinä roolissa omimmillaan. Voisi ottaa vieläkin isomman johtajan roolin peräpäässä.

Matt Generous
Alkukausi surkea, mutta on pikkuhiljaa pääsemässä viime kauden tasolle. Kankeus tulee räikeästi esiin Larsenin parina. Jesse Virtanen
Oli pitkään koirankopissa, mutta nousi ennen taukoa takaisin pakkikuusikkoon. Jämäkkää peliä ja rohkeita ratkaisuja. Harhasyötötkin vähentyneet kauden edetessä.

Juho Tommila
Pelasi vain yhden pelin, mutta ei arastellut siinä yhtään.


HYÖKKÄÄJÄT
Mikkel Bødker
Lukon hyökkäyspelin sielu. Komeat otteet nostivat jopa SM-liigan marraskuun pelaajaksi. Tehojen lisäksi vähäinen jäähymäärä (10 minuuttia) iso plussa, vaikka pelaa erittäin fyysistä peliä.

Justin Azevedo
Hyvät tehot (6+16) ja muutenkin pirteitä otteita hyökkäyspäässä. Tehosaldo kuitenkin viisi pakkaselle, mikä on huono kärkisentterille. Napsii hyvin aloituksia. Hyvä pelaaja, ei mikään iso johtaja.

Janne Keränen
Matkalla kohti uransa piste-ennätystä. Päässyt paraatipaikalle tanskalaisten vierelle. Pitää kovaa vauhtia, mutta fyysisiä joukkueita vastaan häviää usein kuvasta.

Frans Nielsen
Tanskalaisista NHL-avuista nimekkäin, mutta Lukossa näkymättömin. Kärsinyt jalkavammoista. Kokonaisuutena kuitenkin hyvää hyökkäyspeliä, kiekonpitoa ja luistelua.

Teemu Nurmi
Samaa rataa kuin niin monta kautta aiemminkin. Kovaa taistelua ja maali silloin tällöin. Pelaa kuitenkin tasollaan, joten voi laskea nipin napin onnistujaksi.

Jussi Pesonen
Pääsi juuri hyvään vireeseen ennen loukkaantumista. Takana pahoja vammoja, joten iskukyky keväällä on iso arvoitus.

Filip Riska
Tehnyt sitä miksi hänet Lukkoon hankittiinkin: kovaa karvaustyötä ja taklauksia. Pelannut taitoihinsa nähden liiankin isossa roolissa, mutta sehän ei ole Riskan vika.

Lauri Tukonen
Teki huikean paluun pitkän loukkaantumisen jälkeen, mutta vauhti hiipunut. Se on ymmärrettävää ohuen pelipohjan takia. Seinä tulee vastaan väistämättä.

Arttu Ilomäki
Tukkoinen alkukausi, mutta alkoi löytää loppua kohti roolia joukkueessa. Väläytellyt taitojaan ylivoimallakin viime aikoina. Kynämiehessä on lupaavaa juonikkuutta.

Juhani Jasu
Liigauran ylivoimaisesti tuskaisin kausi. Yrittää ja yrittää, mutta kiekot eivät mene sisään. Häviää kaksinkamppailuja liikaa omassa päädyssä.

Jarkko Kauvosaari
Seilannut katsomon ja nelosketjun väliä. Välillä laidassa, välillä keskellä. Pelaa vaihdot pois rutiinilla ja riskittömästi – ja hyppää turvaan aitioon.

Aki Kangasmäki
Näyttää pudonneen pysyvästi pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle. Sai pari näyttöpaikkaa ylemmissäkin ketjuissa, mutta mitään ei tapahtunut.

Petri Koskinen
Pari kuukautta sivussa heti polvivamman takia. Sai kovasta karvaustyöstään palkinnoksi loppukauden sopimuksen. Kuskaa kiekkoa kuin lumikolalla.

Charles Bertrand
Kun ei kulje niin ei kulje. Yleensä tehottomassa putkessa peliä pitäisi yksinkertaistaa. Bertrandin peli on mennyt entistä enemmän yksin puskemiseksi.

Kimmo Koskenkorva
Miksi Koskenkorva hankittiin Lukkoon? Luistelemaan ympäri kaukaloa ilman kiekkoa? Kiva jätkä ja hyvä ura takana, mutta tässä joukkueessa auttamattomasti ulkokehällä.

Jere Laaksonen
Seitsemän pelin jälkeen katsomoon ja Mestis-kiertueelle.  Vauhdikkaan laiturin pitäisi löytää joku selkeä vahvuus, joka avaisi paikan.