Juhani Jasu siirtyy Turun Palloseuraan – myös Rintasen, Moisasen ja Rosendahlin sopimuksille vahvistus

Juhani Jasu virnistelee jatkossa TPS:n mustavalkoisessa paidassa. Eurajokelaislähtöinen hyökkääjä teki Turkuun kahden vuoden sopimuksen. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Turun Palloseura on tiedottanut viime päivinä ahkerasti ensi kauden kuvioitaan. Perjantaina TPS ilmoitti liigajoukkueensa kuudesta uudesta pelaajasopimuksesta.

Raumalaisten kannalta mielenkiintoisin nimi on keskushyökkääjä Juhani Jasu. Muutama Lukon kannattaja toivoi 32-vuotiasta keskushyökkääjää jo takaisin kasvattajaseuraansa, mutta Jasu teki TPS:n kanssa kaksivuotisen sopimuksen. 

Viimeksi Tapparaa edustanut Jasu on pelannut yli 700 liigapeliä. Mestaruuksia Tampereella kertyi kaksi. 

– Jasu on älykäs ja luotettava sentteri, joka tuo mukanaan kokemusta ja voittamisen kulttuuria. Hänen arvonsa tulee esiin niin otteluiden ratkaisuhetkillä, erikoistilanteissa sekä aloituksissa, TPS:n pelaajakoordinaattori Tomi Kallio kehui tiedotteessa.

Mielenkiintoinen hankinta TPS:ltä oli myös puolustaja Ruben Rafkin, joka palaa kotikaupunkiinsa Kanadan junioriliigasta Windsor Spitfiren joukkueesta. Nuorten maajoukkuepuolustajalle povataan NHL-varausta tulevan kesän varaustilaisuudessa.

Lisäksi TPS kertoi sopimuksista omista junioreista nousevien maalivahti Eetu Anttilan ja hyökkääjä Eetu Liukaksen sekä Ilveksestä tulevien puolustaja Elias Laitamäen ja hyökkääjä Topias Haapasen kanssa. 

Aiemmin TPS vahvisti, että liigajoukkueen valmennustiimiin liittyy Raumaltakin tuttuja miehiä.

Länsi-Suomikin kertoi, että Kimmo Rintanen jatkaa TPS:n ensi kauden apuvalmentajana, fysiikkavalmentajaksi siirtyy Lukosta Risto Rosendahl ja maalivahtivalmentajaksi tulee kuuden vuoden KHL-retkeltään palaava Ari Moisanen. 

Lisäksi TPS kertoi, että videovalmentajaksi ja joukkueenjohtajaksi tulee Jokereiden ja A-maajoukkueen leivistä Janne Hietaniemi. Toisena apuvalmentaja jatkaa Sami Salo ja fysiikkavalmennuksen apuna Vesa Vuori. 

Jopa huoltoryhmästä löytyy poikkeuksellisen kovaa kiekkokokemusta, sillä siihen kuuluvat ex-kiekkoilijat Aki Berg ja Ville Vahalahti. 

TPS tiedotti myös nuorten kilpajoukkueidensa rungoista. Valmennuspuolelta löytyy muutama Lukosta tuttu nimi, kuten A-nuorten vastuuvalmentajana jatkava Hermanni Vidman sekä C-nuorten joukkueiden maalivahtivalmentaja Johannes Selin. 

Seuran urheilutoiminnan suunnittelusta ja seurannasta vastaa 1. toukokuuta alkaen HC TPS:n ja TPS Juniorijääkiekko ry:n yhteinen urheilun johtoryhmä. TPS kuvaili vievänsä jääkiekkotoimintansa uudelle tasolle kaatamalla raja-aitoja Oy:n ja ry:n välillä.

Johtoryhmään kuuluvat toukokuussa seuran urheilujohtajana aloittava Rauli Urama, pelaajalegenda Saku Koivu ja konkarivalmentaja Erkka Westerlund, joka toimii myös johtoryhmän puheenjohtajana.

– HC TPS ja TPS Juniorijääkiekko ry antavat johtoryhmälle kokonaisvastuun urheilun kehittämisestä. Me toteutamme päätöksiä ja vastaamme tuloksista. HC TPS:n omistajien sitoutuminen seuran tulevaisuuteen on kokoluokaltaan vaikuttava. Se mahdollistaa tämän uuden yksikön, jonka avulla hyödynnetään koko organisaation voimavarat, tuijottamatta hallinnollisia rakenteita, Urama kertoi tiedotteessa.

Sekä Urama että Westerlund ovat valmentaneet urallaan muun muassa Lukkoa. Viime kaudella HC TPS Oy.n hallitukseen liittynyt Westerlund on jo pitkään puhunut julkisuudessa muun muassa johtamiskulttuurin muutoksesta ja ihmisläheisemmästä valmennusotteesta.

– Kyse on myös TPS:n seurakulttuurin kehittämisestä ja yhteisöllisyyden kasvattamisesta. Haluamme vastata johtamisen ja valmentamisen muutosvaatimuksiin, jotka kiinnittyvät laajempaan yhteiskunnalliseen muutokseen. Menestyminen vaatii uudenlaista yhteisöllisyyttä, jossa näkyy keskinäinen arvostus, jatkuva oppiminen ja vuorovaikutustaidot. Haluamme olla tämän muutoksen kärjessä, ja muutos lähtee organisaation sisältä, Westerlund linjasi.