Jukka Jalosen poika sai tulikasteensa HPK:n liigaryhmässä

Hämeenlinnalaisten palvoman mestarivalmentajan Jukka Jalosen poika Jimi koki ikimuistoisen hetken lauantaina Rinkelinmäen hallissa.

Riihimäellä kasvanut puolustaja pääsi ensimmäisen kerran HPK:n liigajoukkueen kokoonpanoon ja sai pelata Ilvestä vastaan heti melkein 14 minuuttia.

– Tämä tilaisuus tuli ihan puskista. En osannut odottaa ollenkaan, Jalonen huokaisi.

HPK:n A-junioreissa pelaava pakki sai ensimmäisen vihjeen torstaina omalta valmentajaltaan. Vahvistus tuli päivää myöhemmin HPK:n liigakoutsilta Antti Pennaselta.

– Kieltämättä vatsassa oli vähän perhosia ennen ottelua, mutta rauhotuin, kun peli lähti käyntiin. Hieno fiilis, kun sain ensimmäisen matsin alta pois, Jalonen kuvaili.

KHL:ään valmistautuva Jukka Jalonen pääsi seuraamaan poikansa debyyttiä ennen Jokereiden kauden avaavaa vieraskiertuetta.

– Isä sanoi, että nauti jokaisesta hetkestä. Hän on antanut muutenkin hyviä neuvoja, kun olen kysynyt, Jalonen kiitteli.

Pennasen mielestä Jalosen noin kahdestakymmenestä vaihdosta viisitoista oli oikein hyviä.

– Alku meni hyvin, mutta toisesta erästä lähtien tuli vähän vaikeuksia. Kokonaisuus oli kuitenkin ok, Jalonen arvioi itse.

Riihimäen Kiekko-Nikkareiden kasvatti on nyt Hämeenlinnassa toisella reissulla. Ensimmäinen keikka ajoittui HPK:n C- ja B-juniorivuosiin, kunnes Jalonen palasi Nikkareihin kasvamaan. Hän pelasi A-junioreissa sekä Suomi-sarjaa että alueliigaa.

Puolustaja palasi HPK:hon viime kaudeksi ja otti paikan A-junioreiden liigajoukkueesta.

– Tavoitteet ovat A-junioreissa myös tulevalla kaudella. En odota liigapaikkaa, mutta tottakai lähden kokeilemaan mielelläni, jos mahdollisuus tulee.

Jalonen haluaisi tehdä jääkiekosta ammatin itselleen.

– Koen, että siihen on saumoja. Pyrin menemään eteenpäin omilla vahvuuksillani. Olen parhaimmillani kiekollisessa pelissä ja ylivoimalla, Jalonen kuvaili.