Jukurien peruskalliola

Mikkelin Jukurien uusitun jäähallin pukukopit pärjäävät vertailussa monelle liigajoukkueelle. Kymmenen miljoonan satsaus saneeraukseen on tehnyt ilmiselvästi tehtävänsä.

Jukurien saunassa taitaa olla tilaa yhtä paljon kuin Porin Ässien huoltotiloissa yhteensä.

Olojen uusiminen on yksi osa suurta suunnitelmaa, jonka päässä häämöttää Suomen korkein sarjataso.

Viime kaudella rahkeet riittivät Mestiksen mestaruuteen, mutta Ilves oli vielä liian kova karsinnoissa. Nyt Jukurit hakee uutta iskun paikkaa.

Liigahaavetta ovat mukana toteuttamassa raumalaislähtöiset Juuso Akkanen ja Joonas Kalliola.

- Iso syy Mikkeliin siirtymisessä oli, että täällä on menestyvä porukka. Puitteet ovat kunnossa, ja muutenkin hyvät olot treenata, Kalliola tuumii pukukopin ovella.

Kalliola on päättänyt katsoa kiekkokortin kokonaan. Hän on Mikkelissä päätoiminen jääkiekkoilija.

- Se oli iso syy siihen miksi päädyin Mikkeliin. Olisi aika vaikeaa lähteä työpäivän jälkeen treeneihin.

Keskinen otti
mukaan LeKiin

Joonas Kalliola tuli innokkaimmalle raumalaiselle kiekkoyleisölle tutuksi A-nuorten monivuotisena luottosentterinä. Paikka Lukon kovassa liigajoukkueessa jäi saavuttamatta, vaikka hän treeniringissä ennen viime kauden alkua vierailikin.

- Pelasin Pitsiturnauksessa yhden ottelun ja Vaasan turnauksessa vielä yhden, mutta ei se siitä oikein lähtenyt.

Tuttu A-junnuvalmentaja Marko "Mave" Keskinen otti Kalliolan mukaan Lempäälän Kisan Mestis-joukkueeseen, jossa hän pääsi maistamaan jääkiekkoa miesten joukkueessa.

- Vauhtia oli enemmän kuin A-junnujen peleissä, mutta silti enemmän järkeä. Ja maalipaikat käytetään Mestiksessä paremmin hyväksi kuin junnuissa, Kalliola vertailee.

Kun LeKi taisteli eloonjäämisestä, Jukurit on yksi Mestiksen ehdottomista voittajasuosikeista yhdessä Vaasan Sportin ja KooKoon kanssa.

- Meillä on hyvä taisteleva joukkue, mutta taitoakin löytyy paljon.

"Ei tässä mitään
datsjukkeja olla"

Kalliola taistelee kovassa jukurijoukkueessa nelosketjun sentterin paikasta. Raumallakin valmentanut Jarno Pikkarainen kehuu suojattinsa taistelutahtoa.

- Luistelu on se tekijä, joka määrittelee, tuleeko Joonaksesta pelaaja Mestikseen vai Liigaan, Jukurien päävalmentaja arvioi.

Kalliolan taistelutahto teki vaikutuksen Jukurien urheilutoimenjohtaja Tommi Kerttulaan. Hän muistelee tilannetta, jossa Kalliola blokkasi parikin kutia, irvisti kivusta vaihtoaitiossa ja palasi kehiin.

- Niitä sitten ehtii parannella. Mitä sitä ei tekisi joukkueen eteen, Kalliola hymähtää.

Ulottuva sentteri tietää hyvin vahvuutensa pelissä. Hän ei lähde heittämään turhia veivejä kaukaloon.

- Ei tässä mitään datsjukkeja olla.

Auto lunastukseen
ensimmäisellä matkalla

Kalliolan ensimmäinen reissu Mikkeliin oli päättyä kohtalokkaasti. Hän kadotti tarkkaavaisuutensa 20 kilometriä ennen Mikkeliä, ja auto alkoi suistua kohti ojaa.

- Ei minua väsyttänyt mitenkään erityisen paljon, mutta havahduin äkkiä tärinään. En voinut kääntää nopeasti takaisin, koska auto olisi ollut katollaan. Annoin vaan mennä sen piennarta pitkin, Kalliola muisteleen kauhun hetkeään. 

Auto lähti lunastukseen, mutta Kalliola itse säilyi naarmuitta.

Pelottavan välikohtauksen jälkeen onkin sujunut paremmin. Hän asuu Mikkelissä Raumalta mukaan tulleen tyttöystävän kanssa.

Jukurien pieni "Rauma-mafia" pitää tiiviisti yhtä kopissa. 

- Aika paljon ollaan jutuissa Akkasen kanssa. Ja kopissakin on vain yksi pelaaja välissä, Kalliola hymyilee.