Jukurit kokoaa juniorivuosiensa superikäluokkaa yhteen

Nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo Henri Nikkanen palaa kasvattajaseuraansa Jukureihin JYPistä. Kuva: Jukurit

Mikkelistä kotoisin oleva nuorten maajoukkuepelaaja Henri Nikkanen, 17 ja Jukurit ovat solmineet kahden vuoden sopimuksen.

Jukurien kasvatti pelasi kolme edelliskautta  JYPissä, jonne hyökkääjä siirtyi Etelä-Savosta C-ikäisenä. Viime kaudella JYPin 
A-nuorissa nuori lupaus tehtaili 50 ottelussa tehot 20+18=38.

Nikkanen on kuulunut nuorten maajoukkueiden kärkinimiin ja kantanut kapteenin C-kirjainta alle 16 -ja 17-vuotiaiden maajoukkueissa.

– Erittäin hienoa, että oma kasvattimme saatiin takaisin Mikkeliin. Henrillä on kovat tavoitteet ja hän on sitoutunut tekemään todella kovasti töitä niiden eteen. On hienoa, että me saamme olla osa tätä tarinaa ja auttamassa nuorta lupausta tavoitteissaan. Ensimmäinen tavoite tietenkin on ottaa pelipaikka meidän kokoonpanosta. Uskomme, että tämä on oikea tie Henrille ja tämä on hyvä mahdollisuus kehittyä kohti tulevaisuutta, urheilujohtaja Mikko Hakkarainen sanoo Jukureiden tiedotteessa.

Nikkanen kuuluu Jukureiden kovaan 2001 syntyneiden ikäluokkaan, josta nuorisomaajoukkueisiin on ponnistanut muitakin. Puolustaja Mikko Kokkonen ja nykyään KalPaa edustava Leevi Aaltonen olivat "vuoden alaikäisinä" voittamassa alle 18-vuotiaiden MM-kultaa huhtikuussa.

Aikanaan D-junioreissa ikäluokkansa kärkinimet saattoivat pelata otteluiden peliajasta hyvinkin yli kaksi kolmasosaa.

– Todella hyvillä fiiliksillä palaan Mikkeliin ja Jukureihin. Mikkelissä on ollut hieno kiekkohuuma päällä ensimmäisestä Liigakaudesta alkaen ja on kiva olla osa sitä. Kovalla innolla mennään kohti tulevaa, tavoitteena ottaa seuraava askel uralla ylöspäin, Nikkanen kommentoi.

Jukureilla on nyt koossa 25 pelaajasopimusta.

– Nyt alkaa ensi kauden joukkue olemaan kasassa. Mahdollista ratkaisuvoimaa hyökkäyspäähän etsitään vielä. Tästä ilmoitetaan, kun olemme löytäneet oikean pelaajan vahvistamaan joukkuetta, valottaa Hakkarainen.

Lisää aiheesta

Antti Saarela päätti jäädä Lukkoon: "Ensisijaisen tärkeää muistaa, että tavat ovat tavoitteita tärkeämpiä"

Jukurien penkin tausta täynnä siipiveikkoja

Jukurit julkisti päävalmentajansa – Leijonien apuvalmentaja Pekka Kangasalusta ruoriin