Jukurit vahvisti "Päällikön" tulevan heimopäälliköksi, Liigan valmentajapalapeli ensi kaudelle on nyt valmis – katso lista päävalmentajista

Olli Jokinen on tuttu hahmo suomalaisille NHL- ja maajoukkuepelaajana. Vuoden 2014 MM-hopean jälkeen Jokista pyydettiin yhteiskuvaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Kuva: Ari Lahti/AOP

Mikkelin Jukurit vahvisti maanantaina Olli Jokisen olevan joukkueen uusi päävalmentaja jääkiekkoliigassa. NHL:ssä ja maajoukkueessa mittavan pelaajauran tehnyt Jokinen teki 2+1-mallisen sopimuksen. 

Jukurien nykyinen päävalmentaja Marko Kauppinen siirtyy alle 16-vuotiaiden maajoukkueen valmentajaksi. 

Muun muassa lempinimellä "Päällikkö" tunnettu Jokinen pelasi urallaan 1231 NHL:n runkosarjaottelua. Leijonissa hän voitti kolme olympia- ja kuusi MM-mitalia. Peliuransa jälkeen Jokinen, 42, perusti Floridaan SFHA-akatemian, jonka valmentajana hän on toiminut. 

– Ollin poikkeuksellinen kansainvälinen pelaajaura ja palo valmentamiseen antaa hänelle erinomaiset lähtökohdat ottaa seuraava askel hänen valmentajaurallaan. Halusimme, että seuraava päävalmentaja on karismaattinen ja vahva johtaja, jolla on selkeä näkemys huippukiekon vaatimuksista sekä modernista, pelaajalähtöisestä valmentamisesta, Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen kertoi tiedotteessa.

Jokisen isä Matti Jokinen pelasi Jukureissa I-divisioonaa vuosina 1975–76, joten hän kertoo Mikkelin olevan kaupunkina tuttu. 

– Minulla on myös hienoja lapsuusmuistoja Mikkelistä. Osa suvustamme asuu edelleen siellä, joten koen, että olen tulossa hienoon ja tuttuun kaupunkiin, Jokinen totesi.  

Jokisen sopimuksen myötä Liigan päävalmentajapaikat kaudelle 2021-22 on täytetty. Osa seuroista ei ole vielä tiedottanut tulevaa päävalmentajaansa, mutta etenkin Iltalehti on uutisoinut useita sopimuksia tietoihinsa perustuen. 

Iltalehti, kuten jo muutama muukin media, on kertonut muun muassa Lukon nykyisen päävalmentajan Pekka Virran siirtyvän SaiPan valmentajaksi monivuotisella sopimuksella. 

Lukko puolestaan on tiedottanut jo julkisesti, että Virran jälkeen ohjat liigajoukkueessa ottaa seuran A-nuoria tällä hetkellä valmentava Marko Virtanen kevääseen 2023 asti ulottuvalla sopimuksella.

Liigan päävalmentajasopimukset kaudelle 2021-2022

Lisää aiheesta

Vain tilaajille ”Itselleni mä näitä kasvatan” – Lukon seuraava päävalmentaja Marko Virtanen on ensimmäistä kertaa lähes vuosikymmeneen juniorijoukkueen luotsina

Virta vie Lukkoa vielä vuoden – sitten on Virtasen vuoro

Vain tilaajille IL: Pekka Virta saa SaiPaan apumiehen Rovaniemeltä – ES: nykyinen päävalmentaja tulee kakkoskoutsiksi

Vain tilaajille Pekka Virta pitää suunsa supussa, vaikka eri mediat uutisoivat kilpaa hänen ensi kauden joukkueestaan – "Jatkossakin haluan harjoittaa ammattiani"