Julia Valtanen heitti 22-vuotiaiden keihäshopeaa heittolajien Euroopan cupissa

Julia Valtanen nappasi itselleen hopeamitalin 22-vuotiaiden keihäänheittokisasta heittolajien Euroopan cupissa.

Raumalaiskeihäänheittäjä Julia Valtanen kiskaisi itselleen hopeaa 22-vuotiaiden keihäänheittokisassa heittolajien Euroopan cupissa Kroatian Splitissä sunnuntaina.

Kakkospaikan tuoneella heitolla oli mittaa 56,24 metriä ja se oli Valtasen heitoista ensimmäinen. Kaksi muuta heittoa kantoivat 55,41 ja 55,63 metriä.

– Kausi käyntiin onnistuneesti, kotimaan kauden kärkitulos 56,24 m ja hopeaa! Kiireellä kisasta koronatesteihin, jotta paluumatka kotiin menisi suunnitellusti, Valtanen totesi Facebook-päivityksessään.

Kausi käyntiin onnistuneesti kotimaan kaudenkärkitulos 56,24m ja hopeaa! Kiireellä kisasta korona testeihin, jotta...

Julkaissut Julia Valtanen Sunnuntaina 9. toukokuuta 2021

Suomen Urheiluliitto SUL:n tiedotteessa Valtanen totesi kilpailun olleen "ihan hyvä" siihen nähden, ettei hän ollut vielä kertaakaan heittänyt ulkona tänä kesänä.

– Siinä ensimmäisessä heitossa en miettinyt mitään. Sen jälkeen aloin miettiä teknisiä asioita, mutta niitä pitäisi miettiä vain treeneissä. Kilpailussa ei pitäisi miettiä yhtään mitään, Valtanen sanoi.

Yksi 20-vuotiaan Valtasen tavoitteista on kohentaa omaa ennätystään, 57,91.

– Treenit ovat menneet ihan hyvin. On ollut hyvää tekemistä ja vähän on tullut kehitystäkin, Valtanen sanoi.

Keihäskisan voitti serbialainen Adriana Vilagos 60,22 metrin heitolla.

Juttua päivitetty 7.26: Lisätty Valtasen Facebook-päivitys ja tieto siitä, että kilpailu oli sunnuntaina. 7.52: Vaihdettu jutun pääkuva arkistokuvasta hopeamitalikuvaan.