Julia Valtanen mukaan nuorten EM-kisoihin

Rauman Urheilijoiden Julia Valtanen valittiin nuorten EM-kisoihin. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Rauman Urheilijoiden keihäänheittäjä Julia Valtanen edustaa Suomea alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa, jotka järjestetään 18.-21. heinäkuuta Ruotsin Boråsissa.

Suomi asettaa kisoihin 39 urheilijan joukkueen.

– Vaikka ollaan vasta 19-vuotiaiden sarjassa, joukkue on aika kokenut. Mukana on useita 17- ja 19-vuotiaiden arvokilpailuissa urheilleita nuoria. Mukana on vain puolenkymmentä arvokisojen ensikertalaista, sanoo joukkueenjohtaja Jaakko Erkinheimo tiedotteessa.

Joukkueen arvokisoissa kokeneeseen kaartiin kuuluvat muiden muassa pikajuoksija Samuel Purola, korkeushyppyyn ja kolmiloikkaaja osallistuva Jessica Kähärä, keihäänheittäjä Topias Laine ja seiväshyppääjä Saga Andersson.

Boråsiin matkustaa 36 urheilijaa. Miesten ja naisten 4 x 100 metrin viestiin ja miesten keihäänheittoon nimettiin myös kotiinjäävä varamies.

– Joukkueeseen nimetyistä urheilijoista kolmea vaille kaikki ovat rikkoneet SUL:n tulosrajan. Korkeushyppääjä Arttu Mattila, kestävyysjuoksija Mika Kotiranta ja moukarinheittäjä Oskari Lahtinen nousivat joukkueeseen toisen valintakriteerin perusteella, eli he mahtuvat tämän ikäluokan Euroopan riisutussa tilastossa 20. parhaan joukkoon. Tässä tilastossa on huomioitu kutakin lajia kohden vain kolme urheilijaa per EM-kisoissa kilpaileva maa, Erkinheimo sanoo.

Valtasen lisäksi naisten keihäässä Suomea edustavat Minna Hollanti ja Sofia Pölkky. Keihäskolmikosta Hollanti on heittänyt tänä kesänä pisimmälle, sillä hän paiskasi viime keskiviikkona Kauhavalla ennätyksensä 51,52.

Myös Pölkky on heittänyt tällä kaudella ennätyksensä 50,62.

Julia Valtasen vuoden paras keihäskaari on peräisin hallikaudelta. Hän heitti Tampereen SM-halleissa 50,59. 

Valtasen ennätys 600 gramman keihäällä on kesäkuussa 2017 Raaseporissa heitetty 53,41. Tänä kesänä hänen paras kaarensa on kantanut 49,04.