Julia Valtanen napsi hyviä päänahkoja, vaikka alkuverryttelyssä satoi rakeita – Lappeenrannassa nähtiin myös SE-vauhtia

Julia Valtanen rikkoi 53 metrin rajan, vaikka alkuverryttelyssä satoi rakeita. Kuva: Katriina Santanen

Rauman Urheilijoiden Julia Valtanen napsi tukun hyviä päänahkoja, kun hän voitti torstaina Lappeenrannassa Marskin kisoissa naisten keihäänheiton.

Valtasen paras kaari kantoi hänen omaan kauden kärkitulokseensa 53,34. Samalla hän pystyi kukistamaan kotimaisista kärkiheittäjistä Emilia Karellin, Jenni Kankaan, Jatta-Mari Jääskeläisen ja Heidi Nokelaisen.

Valtanen pystyi samalla ylittämään Espoon 22-vuotiaiden EM-kilpailuiden järjestäjien tulosrajan 51,00 ensimmäistä kertaa tänä kesänä. SUL:n tulosraja on 49,38, ja rajat ovat rikkoneet Valtasen lisäksi Karell ja Anni-Linnea Alanen.

Tämän vuoden parhaan kaarensa ennen torstaita hän oli heittänyt maaliskuussa Portugalissa. Silloin heitto kantoi 52,06.

Lappeenrannan viileässä illassa nähtiin myös yksi yleisen sarjan Suomen ennätys, kun Oulun Pyrinnön Samuel Purola tykitti 300 metriä aikaan 33,27. Laji ei tosin ole virallisesti SUL:n SE-listoilla.

– Surkea päivä. Juoksussa tunsin, ettei askel lähde lentoon ja lopussa juoksu kanttasi aika ikävästi, mutta ihan hyvä juoksu tähän päivän vireeseen. Oli vielä aika kylmä, joka edesauttoi kangistumista, Purola totesi tiedotteessa.

Purolaa nopeammin 300 metriä on suomalaisista juossut Juha Pyy, joka viiletti ajan 33,04 ylipitkällä halliradalla vuonna 1986. Suomessa halli- ja ulkoratatulokset on tilastoitu erikseen.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Rasmus Vehmaa puolestaan voitti 19-vuotiaiden 110 metrin aitajuoksun ikäluokan Suomen ennätyksellä 13,43. Aiempi ennätys alittui roimasti. Se oli Jussi Kanervon vuonna 2012 juoksema 13,61.