Julia Valtanen otti 19-vuotiaiden keihäskultaa vakuuttavalla sarjalla

Uudenkaupungin Kenttäkarhujen Elina Kinnunen voitti puolestaan 22-vuotiaiden keihään.

Kalevan kisoissa hopeaa napannut Rauman Urheilijoiden Julia Valtanen osoitti olevansa kovassa heittovireessä.

Hän sinetöi 19-vuotiaiden keihäänheiton mestaruuden Porvoossa sipaisemalla heti ensimmäisellään 54,68, joka jäi kymmenen senttiä Kalevan kisoissa syntyneestä ennätyksestä.

Upean avauskaaren jälkeen Valtanen nakutteli viisi seuraavaakin heittoa upeille metriluvuille. Hänen toiseksi (53,60) ja kolmanneksi (53,21) parhaat heittonsa olisivat riittäneet kilpailun voittoon.

Gamlakarleby IF:n Minna Hollanti oli toinen heitettyään 51,16.

– Se oli hyvä sarja, kun yhtä vaille kaikki heitot olivat yli 50 metriä. Se oli minusta tosi hyvin, Valtanen sanoi SUL:n nettisivuilla.Valtanen on kesän vanhetessa päässyt hyvään vireeseen.

– Alkukaudesta en ehkä saanut tekniikka toimimaan, kun kaikki ominaisuudet olivat parantuneet niin paljon. Kisoja on vielä. Ennätystä yritän parantaa, Valtanen sanoi.

Porin Yleisurheilua edustava raumalainen Laura Lepistö oli kisan kahdeksas. 7-ottelua päälajinaan kisaava Lepistö heitti parhaallaan 36,72.

Kinnunen toi kultaa Uuteenkaupunkiin

Uudenkaupungin kenttäkarhujen Elina Kinnunen voitti 22-vuotiaiden keihäänheiton 49 metriä kantaneella heitolla. Karkkilan Poikien Emmi Heino oli toinen tuloksella 46,01 ja ennätyksensä 44,68 tehnyt Tampereen Pyrinnön seitsenottelija Maria Huntington kolmas.

Dohan MM-kisoihin 7-otteluun tähtäävä Huntington ylitti kilpailussa aiemman ennätyksensä 44,20 myös toiseksi parhaalla heitolla, joka kantoi 44,48.

Eurajoen Veikkojen Venla Olli ei päässyt keihäskisassa kolmelle viimeiselle kierrokselle. Hänen parhaansa kantoi 39,50.