Julia Valtanen valittiin odotetusti Unkariin - Ingberg: "Tilastojen mukaan Julia on mitalikamppailussa mukana"

Julia Valtanen pääsee mittaamaan tasonsa Euroopan huippuja vastaan. Kuva: Esa Urhonen

Raumalaiskeihäänheittäjä Julia Valtasen nimi löytyi odotetusti 69 urheilijan listalta, jotka valittiin edustamaan Suomea Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleille.

Isot kansainväliset kisat järjestetään Unkarin Györissa 23.–29. heinäkuuta.

Suomen joukkueenjohtaja, entinen huippukeihäänheittäjä Mikaela Ingberg vihjaili Valtasen kisapaikasta jo kesäkuun lopulla, kun raumalainen voitti Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla 17-vuotiaiden kilpailun.

Valtanen, 16, heitti tuolloin 500 gramman keihäällä uuden ennätyksensä 56,71, jolla hän nousi ikäluokan maailmantilastossa kakkossijalle.

– Julia on ollut omassa ikäluokassaan sen verran ylivoimainen, ettei ole saanut Suomessa kunnon kisaa. Siksi on varmasti kiva lähteä kohtaamaan Euroopan parhaat oman ikäiset ja vertaamaan tasoaan kilpakumppaneihin, toimistoltaan Helsingistä tavoitettu Ingberg pohti Länsi-Suomelle.

Ingberg uskoo, että Valtasen taso kestää kansainvälisen vertailun.

– Onhan se selvää, että tilastojen mukaan Julia on mitalikamppailussa mukana, jos vain pysyy omalla tasolla. Voin kuvitella, että tavoite on mitali. Muistan kyllä, että esimerkiksi kaksi vuotta sitten samoissa kisoissa moni heitti oman ennätyksensä, Ingberg totesi.