Jurcina nousi maalintekijäksi lähinnä mentaaliharjoittelulla

Milan Jurcina teki vakuuttavan sisääntulon Lukon puolustukseen, vaikka hän ehti vetää joukkueen kanssa vain yhden harjoituksen. Pelaamattomuus näkyi aluksi helppoina virheinä ja lopuksi kramppaavina jalkoina, joita hän joutui venyttelemään pelikatkoilla.

Silti Risto Dufva käytti uutta täsmäasettaan säästelemättä. Jurcina kellotti Lukosta kovimmat minuutit, 25.54.

- Olen ollut täällä kaksi päivää ja harjoitellut vain kerran, joten jouduin valmistamaan itseni lähinnä mentaaliharjoitteiden kautta. Mutta tämä on ammattilaiselle työtä. Aina pitää tehdä, mitä valmentaja pyytää, Jurcina muistutti.

Hän pääsi mukaan heti voittoisaan Lukko-ryhmään. Voittolaukauskisan kautta irronnut 4-3-voitto oli arvokas, ja Jurcinan mieltä lämmitti luonnollisesti myös maalinteko ensimmäisessä liigapelissä.

- Luulen, että tämä oli yleisönkin mielestä hyvä peli. Ainakin minusta tämä oli hyvä, jännittävä loppuun asti. En edes tiennyt voittomaalikisasta, Jurcina sanaili.

- Mutta peli oli lähellä pohjoisamerikkalaista tyyliä, kuten odotinkin. Sellaisesta kiekosta pidän.

Toinenkin Lukko-pakki sai nimiinsä uran ensimmäisen liigamaalin. Jesse Virtanen osui Jurcinan tavoin ylivoimalla. Kaksikko puolusti Lukon ykkösylivoimassa parina.

- Aika hyvin JYP pelasi hänen laukauksensa pois. En montaa kertaa saanut annettua syöttöä sinne. Aloituksen jälkeen se olisi helpointa, mutta kun se on vielä rystypuoli, se vaikeuttaa hommaa, Virtanen totesi.

Kerran syöttö meni kohdalleen, ja kiekko löytyi Tuomas Tarkin selän takaa.

-Kuten maalistakin näkee, aika kivasti lähtee laukaus, Virtanen kehui slovakkijättiä.

Pelin jälkeen Jurcina painotti, että hän on puolustava puolustaja, jolle maalit ja syötöt ovat vain plussaa. Valmentaja Risto Dufva puolestaan ylisti pakkiaan.

Hän hehkutti jo sopimuksen varmistuttua, että Jurcina tekee Lukosta jengin.

- Meillä on jo joukkue, mutta tuo olemus. Onhan se aikamoinen. Jos Kalle Koskinen on JYPin isähahmo, niin tämä on meidän. Onhan sillä vaikutusta, Dufva latasi - sopivasti juuri sen jälkeen, kun Koskinen astui lehdistötilaisuuteen.