Jussi Tapolan Kiina-pesti varmistui – palaa Tapparaan vuoden päästä

Jussi Tapola siirtyy Kiinan jääkiekkoliiton palvelukseen väliaikaisesti. Kuva: Jukka Rautio

Tapparan Jussi Tapolan huhuttu pesti Kiinaan varmistui perjantaina, kun tamperelaisseura julkaisi tiedon nettisivuillaan. Tapola siirtyy yhden vuoden ajaksi kiinalaisen KHL-seura Kunlun Red Starin päävalmentajaksi ja samalla Kiinan jääkiekkoliiton palvelukseen.

Tapparan tiedotteen mukaan Tapola on valmistellut seuran urheilustrategiaa niin tehokkaasti, että hänet uskalsi päästää väliaikaisesti muihin töihin.

– Tämän hetken tilanteemme on olennaisesti vaikuttanut siihen, että olen pyytänyt Tapparalta lupaa siirtyä yhden kauden ajaksi valmentamaan ja organisoimaan kiinalaista jääkiekkoa. Uskon, että tästä toimestani on myös myöhemmin Tapparalle merkittävää hyötyä, kun palaan takaisin, Jussi Tapola kertoi.

– Tapparan junioritoiminta on kokonaisuudessaan kehittynyt kuluvan kauden aikana jopa enemmän, mitä odotettiin. Tapola on omalla toiminnallaan mahdollistanut sen, että Tappara ry:n urheilusta vastaavat toimihenkilöt, Kimmo Vähä-Ruoholan johdolla, ovat voineet samanaikaisesti keskittyä olennaisimpaan eli oto-valmentajien ja junioripelaajien tukemiseen kentällä, Tamhockey Oy:n puheenjohtaja Heikki Penttilä perusteli tiedotteessa.

Tapparan kolme kertaa peräkkäin Liigan finaaleihin vuosina 2014-2017 valmentanut Tapola on tällä kaudella toiminut Tapparan urheilu- ja kehitysjohtajana sekä Leijonien apuvalmentajana.

Virallisesti hän palaa takaisin Tapparaan 1. toukokuuta 2019.

Lisää aiheesta

Venäläislähde: Jussi Tapolasta Kunlunin päävalmentaja