Justin Danforth ihasteli debyyttiään Lukko-paidassa: ”Yksi parhaista kokemuksista urallani”

Justin Danforth sai varusteensa Lukon pukukoppiin keskiviikkona ja pelasi Pitsiturnauksessa perjantaina. Kuva: Jere Grönberg

Justin Danforth oli yksi Lukon uusista pelaajista, joka teki Pitsiturnauksen aamuderbyssä Ässiä vastaan ensiesiintymisensä kotiyleisölle.

Vaikka kyse oli ensimmäisestä puolen tunnin harjoitusottelusta, ECHL:n vuoden tulokas ehti jättää hyvän muistijäljen.

Danforth pelasi Lukon pirteässä ykkösketjussa Arttu Ilomäen ja Heikki Liedeksen kanssa.

Kanadalaislaituri kirjautti reilut 13 minuuttia peliaikaa, oli Lukon ahkerin laukoja kuudella kudillaan ja sai hankittua joukkueelleen ylivoima-aikaa.

- Tuntuu hyvältä. Pelasimme hyvin, teimme töitä yhdessä ja voitimme, Danforth sanoi Lukon 2-1-voittoon päättyneen ottelun jälkeen.

Danforth kävi tutustumassa joukkueeseen viikon jo aiemmin kesällä, mutta takana ei ollut kovin montaa joukkueharjoitusta ennen Pitsiturnausta.

Lukko palasi joukkueharjoituksiin maanantaina, mutta Danforth sai varusteensa vasta keskiviikkona.

- Lentoyhtiö oli hukannut ne Islannissa, hän kertoi.

- Onhan se tietysti vaikeaa hypätä melkein suoraan peliin tuollaisesta tilanteesta, mutta pelasimme ketjuna mielestäni hyvin. Meillä oli paikkamme läpi pelin. Uskon, että tästä on mahdollisuus kehittää jotain hyvää tulevaisuudessa.

Vaikka kyse oli vasta kesäisestä maistiaisesta suomalaiseen liigakiekkoiluun, Danforth pystyi löytämään pelistä heti selkeän eron ECHL-sarjaan.

- Peli on erilaista kuin Pohjois-Amerikassa. Kiekkoa yritetään pitää enemmän ja kiekon kanssa on enemmän aikaa ja tilaa.

Halli oli perinteisesti tupaten täynnä, kun kiekko putosi jäähän vartin yli aamukymmenen. 5 000 katsojan pauhu teki vaikutuksen Danforthiin.

- Sain kylmiä väreitä, kun hyppäsimme jäälle. Mietin, onko tämä mahdollista. Hallissa ei ollut yhtään tyhjää tuolia. Tuntui, että kaupunki on meidän takanamme, 25-vuotias kanadalainen ihasteli.

- Yksi parhaista kokemuksista urallani tähän mennessä.