Juuso Salmi lopetti SaiPan mahdollisuudet kuuden joukkoon

Juuso Salmi oli hänelle oudossa roolissa, kun teki komeasti voittomaalin SaiPaa vastaan HIFK:n 2-1-hyökkäyksestä.

- Eihän siinä voinut kuin tehdä maalin. Tiesin Tallbergin kiekolliset taidot ja uskoin kiekon tulevan suoraan lapaan. Oli tietysti hienoa tehdä maali vanhaa tuttua vastaan.

Hän tarkoitti SaiPan maalivahtia Frans Tuohimaata, joka on HIFK:n juniorimyllyn tuotteita.

- Pelasimme yhdessä pitkään. SM-tasolla olimme samassa joukkueessa C:stä A:han, kunnes hän lähti sitten kierrokselle Jokereista alkaen.

- Haistoin tilanteessa ”veren”. Näin, että nyt oli tilanne nousta. Hyvä, että voitimme hiukan vaisullakin esityksellä. Se on hyvän joukkueen merkki. Nyt vain lähdetään laajalla rintamalla kohti pudotuspelejä, Salmi sanoi.

SaiPalle tappio merkitsi jäämistä seitsemänneksi. Vastustaja vain on vielä auki.

- Taistelu on viidennestä sijasta kymmenenteen ollut tasaista koko kauden ajan. Meille tuli nyt turhia kiekonmenetyksiä keskialueella, mutta saimme hyvän mittarin kohti ”säälejä”. Nyt meidän on vain saatava oma peli käyntiin. Se on meidän seuraava haasteemme. Uskon oman pelin riittävän jatkoon, sanoi SaiPan valmentaja Tero Lehterä.

HIFK:lla tavoitteet vielä jatkuvat, sillä joukkue voi nousta neljänneksi. Runkosarjan viimeiset ottelut se pelaa Turussa ja Porissa.

- On hyvä, että haasteita on loppuun asti. Kauden alkumme oli vaikea, mutta tiesimme, että meillä on hyvät mahdollisuudet nostaa tasoa loppukautta kohti.

Saadut pelikiellot eivät Selinin mukaan haitanneet HIFK:ta.

- Pelasimme väärin Oulussa ja saimme siitä rangaistuksen. Sen enempää se ei ole vaikuttanut työhömme. Katse on palloon, hän sanoi.