Juuson, 16, kova suoritus noteerattiin medioissa ympäri maailmaa

Kangasalan Kisa-Eaglesin B-juniorit. Juuso Kopra on eturivissä toinen oikealta.
Kangasalan Kisa-Eaglesin B-juniorit. Juuso Kopra on eturivissä toinen oikealta.

Kun oriveteläinen marraskuun lopulla 16 vuotta täyttänyt maalivahti Juuso Kopra luisteli sunnuntaina päivällä tolppien väliin B-nuorten Mestiksen ottelussa Kangasalan Kisa-Eaglesin ja Ässien välillä, hän ei todennäköisesti arvannut millainen mediasirkus ottelusta seuraa.

Ottelun tuloksessa ei ollut sinänsä mitään yllättävää, mutta Kopra torjui ottelussa 105:sta häntä kohti ammutusta laukauksesta tasan 100.

Tilastokummajaisesta uutisoivat Suomessa sunnuntaina Kiekkoareenan lisäksi muun muassa iltapäivälehdet, mutta suoritus on huomioitu laajalti myös maailmalla.

Arvostettu jääkiekkolehti The Hockey News, Kanadan suurin urheilukanava TSN sekä aikakauslehti Vice uutisoivat kaikki Kopran suorituksesta. Pohjois-Amerikassa suosituista blogeista myös Russian Machine Never Breaks, SB Nation ja 25 Stanley noteerasivat torjuntamäärän.

Myös Euroopan vähemmän perinteisissä kiekkomaissa Kopran torjuntamäärä ylitti uutiskynnyksen. Puolan suurin urheilusivusto Sport.pl, slovakialainen kiekkosivusto Hokej.sk sekä tanskalainen Faceoff.dk tekivät Koprasta jutun.

Unkarin suosituin kiekkosivusto Jegkorongblog, ranskalainen Dans Les Coulisses ja sveitsiläinen SwissHabs-sivusto olivat niin ikään aiheen päällä.

Internetissä julkaistujen juttujen lisäksi Kopra ja Kisa-Eagles saivat näkyvyyttä myös televisiossa, kun NHL:n virallinen kanava NHL Network huomioi myös Kopran suorituksen.

Lisää aiheesta