JYP ja Kärpät ykköskorissa CHL:n ensi kauden arvonnassa

JYP voitti tällä kaudella Tapparan neljännesvälierissä matkalla mestaruuteen. Kuvassa Tapparan Kristian Kuusela ja JYPin Jarkko Immonen. Europhoto/Jukka Rautio.

JYP tämän kauden voittajana ja Kärpät Suomen mestareina ovat ykköskorissa, kun CHL:n ensi kauden lohkot arvotaan ensi keskiviikkona Kööpenhaminassa MM-kisojen yhteydessä.

TPS ja Tappara ovat kakkoskorissa. Suomalaisista vain HIFK on jäänyt kolmoseen. Korimäärittelyssä on käytetty CHL:n rankingjärjestystä. Kolmessa ensimmäisessä korissa ovat kuuden perustajaliigan joukkueet ja viimeisessä haastajaliigojen joukkueet.

Arvonnassa muodostetaan kahdeksan neljän joukkueen alkulohkoa. Jokaiseen lohkoon arvotaan yksi joukkue kustakin korista ainoana rajoituksena se, että saman liigan joukkueet eivät voi olla samassa lohkossa.

Uutena maana ykköskorissa on Italia, kun HC Bolzano voitti Itävalta keskeisen EBEL:n. Näin varsinaisia itävaltalaisia joukkueita ovat vain Vienna Capitals ja Red Bull Salzburg.

Arvontakorit ovat:

Kori 1: JYP (CHL-voittaja), Växjö Lakers (Ruotsi), Kärpät (Suomi), Kometa Brno (Tšekki), ZSC Lions Zürich (Sveitsi), Red Bull München (Saksa), HC Bolzano (Italia/EBEL), Djurgården (Ruotsi).

Kori 2: TPS (Suomi), HC Pilsen (Tšekki), SC Bern (Sveitsi), Eisbären Berlin (Saksa), Vienna Capitals (Itävalta/EBEL), Skellefteå AIK (Ruotsi), Tappara (Suomi), Mountfield HK (Tšekki).

Kori 3: EV Zug (Sveitsi), Nürnberg Ice Tigers (Saksa), Red Bull Salzburg (Itävalta/EBEL), Malmö Redhawks (Ruotsi), HIFK (Suomi), Oceláři Třinec (Tšekki), HC Lugano (Sveitsi), Frölunda Indians (Ruotsi).

Kori 4: HC05 Banská Bystrica (Slovakia). Neman Grodno (Valko-Venäjä), Storhamar Hockey (Norja), Cardiff Devils (Britannia), Aalborg Pirates (Tanska), Rouen Dragons (Ranska), GKS Tychy (Puola), Junost Minsk (Continental Cupin voittaja).

Alkulohkoissa jokaiselle joukkueelle tulee kuusi ottelua, kun vastustajat kohdataan niin kotona kuin vieraissa. Jokaisen lohkon kaksi parasta pääsee pudotuspeleihin. Kun niissä on kolme kierrosta ennen loppuottelua, niin pelejä on yhteensä 125.

Ensi kauden pelipäivät ovat:

Lohkovaihe:

Pelipäivä 1 30./31. elokuuta

Pelipäivä 2 1./2. syyskuuta

Pelipäivä 3 6./7. syyskuuta

Pelipäivä 4 8./9. syyskuuta

Pelipäivä 5 9./10. lokakuuta

Pelipäivä 6 16./17. lokakuuta

Pudotuspelit:

Neljännesvälierät 6. ja 20./21. marraskuuta

Puolivälierät 4./5. ja 11. joulukuuta

Välierät 8./9. ja 15./16. tammikuuta

Loppuottelu 5. helmikuuta