JYP-järkäle varoitti HIFK:n hämmentäjää - "Minun työni on laittaa loppu Åstenin touhuille"

Nolan Yonkman viihtyi Nordenskiöldin fyysisessä illassa. Tässä satikutia saa Joonas Rask. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Jos JYPin ja HIFK:n ensimmäinen kohtaaminen keskiviikkona Hippoksella olikin playoff-taistoksi vähän valju, mentiin perjantaina Stadissa kovempaa. Taklauksia ja pieniä nahinoita oli selvästi enemmän JYPin 2-1 -jatkoaikavoittoon päättyneessä kamppailussa.

Eräs taistelupari etenkin ottelun alkupuolella oli HIFK-hämmentäjä Micke-Max Åsten ja JYPin pakkijärkäle Nolan Yonkman. Yonkman ilmoitti olemassaolostaan Åstenille muutaman kerran ja kertaalleen kaksikko kävi jäähylläkin keskinäisestä nahistelusta.

- Hän pelaa kovaa ja ajaa maalille kovaa. Halusin vain ilmoittaa, että jos hän aikoo tulla JYPin maalille kovaa, minä olen paikalla, Yonkman selvitti.

Kaksi vuosikymmentä kaukaloiden "järjestyksenvalvojana" toimineen Saskatchewanin miehen läsnäolo rauhoitti Åstenin menoa kummasti illan mittaan.

- En pidä siitä, miten hän pelaa taitopelaajiamme vastaan. Ymmärrän sen toki, nyt pelataan pudotuspelejä ja se on hänen työnsä, mutta minun työni on laittaa loppu Åstenin touhuille, Yonkman tuumasi.

Konkari viihtyi fyysisemmän iltapuhteen parissa.

- Sehän sopii minulle! Näin olen aina jääkiekkoa pelannut. Nautin kamppailuista, mutta maalithan nämä pelit tietysti ratkaisevat, Yonkman totesi.

JYPin ja koko ottelun avausosuman viimeisteli raataja Janne Kolehmainen. Osuma oli kuin suorahyökkäysten oppikirjasta. Kolmelta kaistalta sisään, kiekko oikealta keskikaistan kautta vasemmalle ja pussiin.

- Kiekkoa ja miestä maalille, sillä lailla niitä maaleja keväisin tehdään, Kolehmainen myhäili.

Hurrikaanipaitojen voittomaalin iski jatkoajalla kultakypärä Antti Suomela.

- Jyväskylän pelissä pakkien vedot jäivät aika paljon blokkeihin ja sitä lähdettiin parantamaan. Ei sen vedon tarvitse olla kauhea pommi, kunhan se tulee maalille asti, Suomela myhäili veivattuaan Mikko Kuukan paluukiekon ohi HIFK-vahti Kevin Lankisen.