JYP kaikessa Lukkoa parempi

Raumalla olisi vääryys kutsua Lukon ja JYPin välistä kaksoisottelua tammikuun tasoitukseksi. Pikemminkin kysymys oli tammikuun teilauksesta, ja tässä tapauksessa teilaaja oli JYP. Jyväskyläläiset veivät kaksoisottelusta täydet kuusi pistettä voittamalla myös lauantaisen koetuksen. Perjantaina ottelu päättyi Jyväskylässä JYPin hyväksi 4–1 ja nyt Raumalla 5–2.

– Eniten harmittaa, että tämä oli oma valinta, manasi Lukon päävalmentaja Risto Dufva ottelun jälkeen. Hän muistutti, että tässä parissa vastustajansa sai valita nimenomaan Lukko, ja Dufva valitsi vanhan tutun JYPin.

Ratkaisu lauantaina löytyi jääkiekon perusasioista, eli JYP oli yksinkertaisesti vain kaikessa Lukkoa parempi – vierasjoukkue oli taitavampi, vahvempi ja isompi, se puolusti paremmin ja teki maalit hyvistä hyökkäyksistä hyvällä prosentilla. Lukko menetti mahdollisuutensa tekemällä räikeitä henkilökohtaisia virheitä, joista JYP rankaisi armotta.

Voittajien maaleista vastasivat Ossi Louhivaara, Max Wärn, Markus Nenonen, Jani Tuppurainen ja Mikko Salmio. Maalissa pelannut Sami Rajaniemi ohitettiin vain kahdesti ylivoimalla. Lukon maalintekijät olivat Joni Nikko ja Aaron Gagnon.

Lukon pelissä erikoista oli se, että puolustaja Petteri Nummelin pelasi koko ottelun hyökkääjänä, kun Toni Koivisto joutui jäämään pois viime hetkillä. Jo ennestään loukkaantumissumasta kärsivä Lukko menetti nyt sairaslistalle Lauri Tukosen.