JYP niukalla vierasvoitolla välieriin CHL:ssä

Mikko Kalteva pelasi JYPin ykköskentässä. Europhoto/Jukka Rautio.

Edes pikkuongelmat eivät pysäyttäneet JYPiä, joka meni niukasti jatkoon CHL:ssä voittamalla hienon ensimmäisen erän myötä vieraissa Brnon maalein 5-3. Yhteismaalit olivat 8-6.

Noita pikkuongelmia olivat niin lennon myöhästyminen kuin Juha-Pekka Hytösen poissaolo pelikiellon takia. Hytönen oli saanut pelikiellon kiekottoman pelaajan taklaamisesta ensimmäisessä ottelussa.

Ottelu alkoi 30 minuuttia myöhässä JYPin lennon jäätyä lumimyrskyn kouriin.

JYP voitti ensimmäisen erän peräti 3-0 hallittuaan peliä täysin. Luvut suorastaan imartelivat kotijoukkuetta, vaikka olivatkin niin suuret.

Jarkko Immonen löi heti alkutahdit, kun teki komeasti 1-0. Juuso Puustinen teki toisen maalin Brnon puolustuksen sählättyä. Peli näytti olevan lopullisesti jo ohi, kun Janne Kolehmainen pääsi läpiajoon kotijoukkueen puolustuksen jälleen möhlättyä ja teki hienon maalin. Jopa neljäs maali oli lähellä, kun Mikko Mäenpää kolautteli tolppaa.

Brno hyökkäykset sen sijaan olivat aika vaatimattomia, vaikka tilastoijat saivat Jussi Olkinuoralle kahdeksan torjuntaa. Marek Ciliakille torjuntoja merkittiin peräti 16. Tilastointi oli selvästi erilaista kuin Liigassa.

Toiseen erään kotijoukkue tuli selvästi vahvemmin, vaikka sähläsi pahasti saamansa ylivoimamahdollisuuden jäähyn väärästä vaihdosta. Brno esitti kuitenkin huomattavasti parempia otteita kuin ensimmäisessä erässä. Etenkin erän loppuvaiheita kotijoukkue hallitsi täysin. Lopulta se sai kavennuksen, kun Jaakko Jokinen sai jäähyn kampituksesta. Kun JYPin alivoima oli melkein ohi, niin Lubos Horky sai maalin hyvällä laukauksella ruuhkan takaa.

Kometa aloitti kolmannenkin erän vahvasti ja näytti tekevän toisen kavennusmaalin, mutta ajassa 47.10 JYP siirtyi jo kolmen maalin johtoon. JYP sai ylivoimahyökkäyksen, jonka Immonen päätti tolppalaukaukseen. Kiekko putosi maalin eteen ja Joonas Nättinen pääsi tyrkkäämään sen sisään. Mutta maali ei katkaissut kotijoukkueen takaa-ajoa.

Brnon ylivoimahyökkäys päättyi toiseen maalin, jonka teki Martin Necas. Horky oli jälleen mukana syöksyttyään vasenta laitaa ylös ja syötettyä Necasille. Jerry Turkulaisen jäähyn aikana Brno onnistui kaventamaan eron vain yhteen maaliin. Tomas Svoboda teki komean syöttöketjun jälkeen hienon maalin.

Aikaa oli vielä jäljellä ja Brno otti maalivahdin pois. Mutta uhkapeli ei kannattanut, vaikka muutaman hyvän paikan kotijoukkue saikin. Lopulta Nolan Yonkman löi kiekon omalta alueelta tyhjään maaliin.

Brno on viidentenä Tšekin Extraligassa, joten hyvästä joukkueesta oli kyse. Puolustaja Jakub Krejcik ja hyökkääjä Martin Zatovic olivat Tšekin maajoukkueessa Karjala-turnauksessa.