JYP rikkoi ennätyksen ja TPS:n, Suomela 20 maalin rajan

JYP sai nimiinsä liigahistorian pisimmän vierasvoittoputken varsinaisella peliajalla (9 ottelua), eikä viimeisellä etapilla jätetty mitään sattuman varaan. Sarjakakkosen tyrmääminen vieraskentällä oli jälleen yksi sulka jyväskyläläisten hattuun.

JYP pieksi väsyneen oloisen TPS:n kanveesiin 11 minuutissa. Perjantain Lukko-ottelu ei paljoa painanut, kun Jani Tuppurainen, Anssi Löfman ja Antti Suomela takoivat 3–0-lukemat tauolle. TPS ei suoristanut selkää, mutta JYP ei päästänyt isäntiä niskan päälle kuin hyvin lyhyiksi hetkiksi. Kamppailu päättyi tylysti 1–5 (1–3, 0–0, 0–2).

–Ennätys on kova juttu. Minulla ei esimerkiksi ole kokemuksia monesta vierasvoitosta putkeen. Tässä sarjassa on niin hyviä joukkueita, että vieraissa on aina vaikea pelata. Kyllä tämä ennätys kertoo meidän joukkueestamme paljon, hehkutti JYP-hyökkääjä Antti Suomela.

–Kova voitto ilman muuta. Tiedettiin, kuinka kova jengi tulee vastaan, ja meillä oli vielä peli eilen. Oli ihan selvää, ettei Lukko-voittoa voi fiilistellä. Saimme pari maalia alkuun ja se lamautti Tepsiä heti. Pysyimme 60 minuuttia pelisuunnitelmassa ja se oli voiton avain tänään.

Suomela sai itse rikki 20 täysosuman rajan, jonka puhkeamista odoteltiin muutama ottelu. Perjantain Lukko-voiton jälkeen Suomela kiisti Kiekkoareenan haastattelussa, että tasalukemasta olisi kehkeytynyt peikko. Hyökkääjä piti tarinasta kiinni vielä TPS-ottelunkin jälkeen.

–Ei siitä mitään haamua tullut. Olen pyrkinyt vaan pelaamaan hyvin, kyllä ne maalit sieltä sitten tulevat. Paikkoja saa kuitenkin ketjukavereiden kanssa paljon.

TPS ei ole tottunut jäämään näin tylyllä tavalla telineisiin. Päinvastoin, turkulaiset ovat ratkaisseet otteluita edukseen heti kättelyssä. Nyt osat vaihtuivat rajusti, mikä sai TPS-valmentaja Ari-Pekka Selinin ymmälleen.

–Meillä oli vähän sama taktiikka kuin JYPillä, eli aloitetaan vahvasti Meillä se vain jäi puheen asteelle. JYPin kolme maalia heti kättelyssä sitten ratkaisivatkin pelit, Selin sadatteli.

TPS vaikuttikin hyvin tukkoiselta. Joukkue pelaa seuraavan kerran vasta keskiviikkona Kouvolassa, ja pieni tauko näyttääkin osuvan kreivin aikaan.

Lisää aiheesta

TPS-hyökkääjä Pikkaraisen kausi ohi

Iskikö JYPin kultakypärälle maalintekokammo? - "Siihen kohtaan olisin tarvinnut isomman maalin"