HIFK:n ykkössentteri vaihtuu, JYP ei viilaa mitään

Kevin Lankinen pelaa jälleen HIFK:n maalissa. Europhoto/Jukka Rautio.

HIFK on luopunut ainakin tilapäisesti maalivahtien kierrättämisestä ja ykköspelin suuri tähti Kevin Lankinen pelaa myös tänään. JYP sen sijaan pelaa täysin samalla kokoonpanolla kuin keskiviikkona Jyväskylässä.

Ensimmäisen ottelun tulos 2–1 oli HIFK:lle todella hyvä.

Voitto heti ensimmäisessä vierasottelussa todisti, miten vaikea sitä vastaan on tehdä maaleja. Runkosarjassa se päästikin vähiten takaiskuja. Mutta jatkossa se ei voi vain luottaa maalivahtiinsa. Ensimmäisen ottelun kahden ensimmäisen erän torjunnat kertovat paljon pelin luonteesta: Kevin Lankinen 25, Juho Olkinuora 10. HIFK oli todella onnekas selvittyään tasatilanteessa noista eristä. Kolmas erä oli tasainen ja Olkinuora oli jopa hiukan työllistetympi. Maalin olisi voinut tehdä kumpi tahansa.

JYP teki ensimmäisessä ottelussa oikeastaan vain yhden asian väärin: se ei tehnyt yhtään maalia tasakentällisin.

Sen ylivoimaprosentti oli aika normaali 20.00, joskin tasoitusta varmaan odotettiin jo lyhyen kahden miehen ylivoiman aikana. Mutta joukkueella on todella hyvä hyökkäyskalusto, jota tehokkaampaa oli runkosarjassa vain Kärppien hyökkäyspelaaminen. Nyt on maaleja tehtävä.

Minkäänlaisiin kokoonpanomuutoksia JYP ei kuitenkaan ole tehnyt, vaan joukkue pelaa täsmälleen samalla miehityksellä kuin ensimmäisessä ottelussa. Tehojen uskotaan löytyvän tällä tavalla. Kuten CHL-finaali jo näytti, niin kärsivällisyys on yksi JYPin parhaista puolista.

HIFK sen sijaan on joutunut tekemään joitakin muutoksia.

Ykkösketjussa Thomas Nykopp sai tällejä ensimmäisessä pelissä ja hänen paikkansa ottaa Jarkko Malinen. Avausottelussa molemmat HIFK:n maalit tehnyt kakkoskenttä on ennallaan, mutta niin kolmosessa kuin nelosessa on muutoksia. Raataja Micke-Max Åsten on nostettu kolmoseen, josta Teemu Tallberg on nelosessa. Henri Tamminen on poissa ja Juha Jääskä pelaa toisessa laidassa. Puolustukseen on tullut sellainen muutos, että Saku Salmela ja Oliwer Kaski on seitsemäs puolustaja.

HIFK:n ylivoima oli ensimmäisessä pelissä todella huonoa. Kolmasti se pääsi yrittämään ja sai kunnon laukauksia aikaiseksi vain kolmannella yrityksellään. Kaksi ensimmäistä JYPin alivoima piti vastustajan lähes kokonaan pois omalta puolustusalueeltaan.

Ensimmäinen peli ei ollut kovin fyysinen HIFK:n valittua hyvin puolustuksellisen pelityylin. Kotona se taklaa yleensä aika paljon, mutta se tyyli sopii myös JYPille, joten aivan ylettömään taklaamiseen HIFK tuskin lähteen.

Molemmat joukkueet saivat avauspelissä yhden jäähyvän väärän vaihtamisen takia. Nyt kumpikin lienee aika tarkkana tuon suhteen.

HIFK

Ykköskenttä

32 Lennart Petrell, 82 Jarkko Malinen, 88 Joonas Rask

42 Teemu Eronen, 2 Markus Kankaanperä

Kakkoskenttä

86 Erik Thorell, 72 Patrik Carlsson, 27 Juha-Pekka Haataja

41 Miro Heiskanen, 8 Ville Varakas

Kolmoskenttä

45 Micke-Max Åsten, 38 Panu Mieho, 15 Vili Sopanen

43 Miihkali Teppo, 24 Ryan O'Connor

Neloskenttä

18 Teemu Tallberg, 28 Jerry Ahtola, 51 Juha Jääskä

4 Oliwer Kaski

Maalivahdit

30 Kevin Lankinen, 53 Atte Engren

JYP

Ykköskenttä

12 Jani Tuppurainen, 26 Jarkko Immonen, 9 Joonas Nättinen

7 Mikko Kalteva, 5 Juuso Vainio

Kakkoskenttä

81 Miha Verlic, 15 Juha-Pekka Hytönen, 23 Ossi Louhivaara

91 Mikko Kuukka, 47 Mikko Mäenpää

Kolmoskenttä

32 Jerry Turkulainen, 14 Antti Suomela, 17 Juuso Puustinen

37 Ossi Ikonen, 22 Jake Newton

Neloskenttä

55 Janne Kolehmainen, 71 Henri Kanninen, 88 Robert Rooba

43 Nolan Yonkman

Maalivahdit

45 Juho Olkinuora, 41 Eetu Laurikainen