JYP vilisee tilastohirmuja - "500 prosentin kasvu kuulostaa hassulta"

Summeri soitti Sumulaakson lauantai-illassa KooKoon kesälomille, JYPin se soitti valmistautumaan puolivälieriin 11. peräkkäisenä keväänä. Hurrikaaniryhmä haastaa kotiedun turvin HIFK:n alkaen kuluvan kuun 21. päivä.

- Nyt muutama päivä huilia ja sitten uudella innolla kohti puolivälieriä. Nälkä on kova, huikkasi historian kuudentena JYP-pelurina 30 maalia yhden kauden aikana iskenyt Juuso Puustinen 5-1 -voiton jälkeen.

Puustinen lienee ollut runkosarjan onnellisin jyppiläinen. Painajaismainen viime kausi HIFK:ssa, vain kuusi osumaa, alkaa olla maalitykille kuin muisto vain.

- 500 prosentin kasvu maalimäärässä kuulostaa aika hassulta. Se kertoo joko siitä, että olen kehittynyt ihan älyttömästi tai siitä, että viime kausi oli täydellinen farssi, kaikkiaan tehot 30+21=51 kerännyt Puustinen totesi.

No kummasta on kyse?

- No... Itse ajattelen niin, että viime kausi oli vain yksi epäonnistunut kausi.

SM-liigan maalikuninkuus matkasi Ouluun Charles Bertrandille 32 maalilla. Se olisi toki kiinnostanut Puustista ja Bertrandin tavoittamaton karkumatka jäi hieman kismittämään.

- Mulla oli aika paljon vähemmän pelejä kuin hänellä (53-60). Jos olisi ollut muutama kierros lisää, niin olisin ehkä ajanut Bertrandin kiinni, Puustinen uskoi.

- Lisäksi CHL-menestys työnsi meille välillä aika mahdotonta peliohjelmaa, hän kritisoi.

Olen harjoitellut kesät Raimo Summasen johdolla ja hän on vienyt minua eteen päin uskomattoman paljon.

Liigan pistepörssin voittajan palkinnon saattoi jo ennen päätöskierrosta ojentaa Puustisen ketjukaverille Antti Suomelalle. Hän oli runkosarjansa jo päättänyttä pörssikakkosta Tomi Kalliota kolme pistettä edellä ja lähin "aktiivinen uhkaaja" oli seurakaveri Jani Tuppurainen viiden pisteen päässä. Suomela naputteli KooKoota vastaan tehot 1+1 ja ylitti tällä kaudella ainoana liigapelaajana 60 tehopisteen rajan saldolla 21+39.

- Tiesin viime kauden perusteella, että pystyn tekemään paljon pisteitä tässä sarjassa. En silti olisi ennen kauden alkua uskonut, että voitan pistepörssin ja teen 60 pistettä, ensimmäisenä jyppiläisenä kautta aikain pistepörssin voittanut Suomela ihmetteli.

Kiitoksia lähti paitsi loistavien ketjukavereiden Juuso Puustisen ja Jerry Turkulaisen suuntaan, myös kiistellylle ja yllättävälle taholle.

- Olen harjoitellut kesät Raimo Summasen johdolla ja hän on vienyt minua eteen päin uskomattoman paljon, Suomela viestitti.

- Tiedän, että hän on kiistelty persoona, mutta tietää käsittämättömän määrän jääkiekosta ja sen harjoittelusta. Kun Summanen puhuu, kannattaa olla hiljaa ja ottaa kynä ja ruutuvihko esille, Suomela sanoi.

Pitää muistaa, että myös muilla kentällisillä on näissä osansa.

Suomela, Puustinen ja KooKoo-ottelusta sivussa ollut Jerry Turkulainen (10+23=33) muodostivat runkosarjan aikana todennäköisesti liigan parhaan kolmosketjun. JYPin päävalmentaja Marko Virtanen katsoi kuitenkin myös tilastojen taakse.

- Nuo ovat todella kunnioitettavia lukemia, eikä oteta mitään heiltä pois. Silti pitää muistaa, että myös muilla kentällisillä on näissä osansa, Virtanen selvitti.

- He ovat päässeet pelaamaan tuoreina, kun eivät ole pelanneet ihan yhtä paljon kuin meidän kärkiketjut, eivätkä ole aina pelanneet vastustajan kärkiketjuja vastaan. Se on tietysti ollut ihan tietoista, hän lisäsi.

Tehoja löytyi toki JYPin kärkiketjuistakin. Pörssikärki Suomelan takana Jani Tuppurainen (21+33=54) oli tilaston kolmas ja Jarkko Immonen (13+37=50) kahdeksas. Puustinen sijoittui kuudenneksi. Kaiken kaikkiaan seitsemän hurrikaanipeluria ylitti runkosarjassa 30 tehopisteen rajan.