JYP vyöryi Lukon yli

Ei ollut Lukosta keskisuomalaisen traktorin pysäyttäjäksi kumpanakaan iltana. Eilen tuli turkkiin lukemin 4-1, tänään 2-5. JYP vyöryi vastustamattomalla voimalla Lukon yli, eikä jättänyt minkäänlaista epäselvyyttä joukkueiden keskinäisestä paremmuudesta. Peli oli käytännössä katsoen ohi jo avauserän jälkeen, jolloin taululla komeilivat tylyt 0-3 lukemat.

Lukko yritti kavennusta viimeiseen asti, mutta kun jopa kahden miehen ylivoima oli tuskaista puurtamista, niin tekemättä jäi. Tästä pelistä ei ole suunta kuin ylöspäin.

- Kaksi ensimmäistä paikkaa ja peli on 0-2. Lähdettiin toiseen erään 0-0 ajatuksella ja hyvin lähdettiin, mutta sitten yliyrittämisen tai jonkun muun syyn takia puolustus hajosi täysin ja siitä hyvänä osoituksena JYPin viides maali, kertasi Risto Dufva.

Lukko onnistui tulemaan kahden maalin päähän toisen erän alussa ylivoimalla. Joni Nikko tinttasi maalin takaa tulleen syötön komeasti verkkoon. Tovi myöhemmin kiekko pyöri uudestaan hurrikaanipaitojen maaliviivalla, mutta maalissa asti kiekko ei käynyt. Sitten sattui se tyypillinen tilanne. JYP tuli ja tinttasi vastahyökkäyksestä kiekon neljännen kerran Lukon verkkoon. Viimeistään tässä kohtaa katkesi Lukon selkäranka, eikä mennyt kauaa, kun JYP teki jo viidennen.

Aaron Gagnon kavensi vielä kolmannen erän alussa, mutta se oli laiha lohtu.

- Kymmenen hyökkääjää oli enää lopussa pystyssä. Tukonen sai lämärin käteensä. Koivistolla on muita vammoja, siksi ei pelannut ja Uusikartanolla on myös vammoja. Jostakin miehiä on kaivettava. Voi olla Eetu Koski tai Niklas Näppi, mutta kyllä neljä ketjua pitäisi saada kokoon, että tätä leikkiä voidaan jatkaa. Varmasti käännetään kaikki kivet. Pelaajien ostaminen ei ole minun käsissäni, tiivisti Dufva Lukon murheellisen loukkaantumistilanteen.

Illan kommentti

Äijänsuon kuuluttajana toiminut Jani Andreasen lohkaisi osuvasti kuuluttaessaan katsojamäärän menneessä muodossa. "Ottelua seurasi 3165 katsojaa". Aika kova yleisökato kävi kummallakin erätauolla.

Illan sekoittaja

Risto Dufva oli luovalla tuulella ja vaihteli ketjuja todella radikaalisti. Nielsen tuli maaliin kolmanteen erään, mutta sen lisäksi myös Nummelin ja Tommila pelasivat hyökkääjän tontilla. Eipä ollut Dufvankaan rooli tänään kadehdittava.

Illan jälkiviisaus

Jäkikäteen on helppo viisastella. Helposti tulee kuitenkin mieleen, oliko JYP kuitenkaan se paras mahdollinen vastustaja tammikuun tasaukseen. Olisihan siellä ollut pari muutakin vaihtoehtoa. Pahinta tilanteessa on se, että JYP tulee myös ensi viikolla kylään. Paljon pitää tapahtua, jos Lukko meinaa pistettäkään ottaa.

Lukon tähdet

*** Joni Nikko

** Aaron Gagnon

* Juho Tommila

Maalit

0-1 Louhivaara (Perrin)

0-2 Wärn (Tuppurainen, Halme)

0-3 Nenonen

1-3 Nikko YV (Zalewski, Tikkanen)

1-4 Tuppurainen (Välivaara)

1-5 Salmio (Virtanen, Nenonen)

2-5 Gagnon YV (Mikkola, Nummelin)