JYPin iltapuhde oli pelkkää kuraa - "Ei mitään positiivista"

Juuso Puustinen iski JYPin ainokaisen Kevin Lankisen selän taakse. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

JYPin leiri oli ymmärrettävän kallella kypärin 1-4 -tappioon päättyneen neljänenn puolivälierän jälkeen. Janne Kolehmaisen käsittämätön jäähysuma ohjasi peliä ottelun alussa, mutta se ei toki selitä kaikkea. JYP oli sanalla sanoen heikko, jopa surkea.

Se sai pelistä edes jollain tavalla kiinni vasta sitten, kun ottelu oli jo revennyt 4-0:aan.

- Ihan hyvä, että sain maalin tehtyä, mutta eipä tässä oikein mitään positiivista ollut, JYPin 4-1 -kavennuksen viimeistellyt Juuso Puustinen murahti.

- Päästettiin vastustaja aika helposti karkuun, esimerkiksi syöttöjen laadussa oli tänään suuria ongelmia, hän lisäsi.
Nimenomaan esimerkiksi. Suuria ongelmia JYPillä oli tällä kertaa vähän kaikessa. Ennen Puustisen osumaa hurrikaanipelureita ei juuri HIFK:n maalin edustalla näkynyt. Kevin Lankinen sai poimia kiekkoja kiinni koko illan erinomaisen näkyvyyden turvin. Hyökkäyksiinlähdöt olivat kovin tahmeita tai sitten niitä ei edes ollut. Oman siniviivankin ylittäminen oli JYPille yli puolet ottelusta erinomaisen vaikeaa.

Ottelun eriskummallisin erikoisuus oli JYP-hyökkääjä Janne Kolehmaisen jäähysaldo, viisi kaksiminuuttista.

Koukkaaminen, poikittainen maila, huitominen, kiinnipitäminen ja kampitus tuli koettua. Kolehmainen ei taiston tauottua median eteen saapunut, mutta JYPin päävalmentaja Marko Virtanen antoi satikutia päätuomariparille Antti Boman–Aleksi Rantala.

– Se "Kolen" toinen jäähy poikittaisesta mailasta oli ihan höpöhöpöä. Kamppailutilanne laidan vieressa, jossa oli kontaktia puolin ja toisin. Huitomisjäähy taas tuli siitä, että Robert Roobaa estettiin, se jäi viheltämättä ja sen vuoksi Kolehmainen joutui rikkomaan, Virtanen puhisi aiheellisesti.

Viime kesän kalareissuista puhuttiin.

Tilastoerikoisuus oli myös se, että JYP pelasi lähes puolet (8.41) kolmannesta erästä ilman maalivahtia. Puustisenkin maali syntyi kuudella neljää vastaan.

– Saatiin ainakin harjoitella kuusvitosta ja kuusnelosta. Voihan siitä jatkossa olla meille jonkinlaista etua, JYP-luotsi sanoi.

Erilaisia etuja JYPin pitääkin mukaansa kaapia. Taistelu jatkuu keskiviikkona Hippoksella. Tilanne otteluvoitoissa, 2–2, suorastaan imartelee JYPiä. Jo lauantain jatkoaikavoitto oli pelillisesti hieman huteralla pohjalla.

– HIFK paransi peliään lauantaista ja me ei parannettu, kokenut puolustaja Mikko Mäenpää summasi.

– En ole ollenkaan huolissani. Näissä liigan playoffeissa on aika kovia joukkueita ja HIFK on sellainen. Pitää vain parantaa jatkossa, hän lisäsi.

Hän palaveerasi ottelun jälkeen päätuomari Rantalan kanssa useamman minuutin.

– Viime kesän kalareissuista puhuttiin, Mäenpää murjaisi.

Lisää aiheesta

Juhani Tyrväinen palaa tänään HIFK:n kokoonpanoon

HIFK räväkkä heti alussa – katso video

HIFK tasoitti sarjan, Janne Kolehmainen jäähyili