JYPin maalitykki äityi filosofiseksi - "Ollaan voittajia jo nyt"

Videolla CHL:n julkaisema kooste JYPin tiestä tiistai-illan finaaliin.

Juuso Puustisella, 29, on ammattilaisuraa takana jo vuosikymmen, mutta voitot ovat karttaneet KalPa-kasvattia. Palkintokaapista löytyy vajaan kahden vuoden takaisin liigahopean lisäksi saman värinen prenikka alle 18-vuotiaiden MM-kisoista vuodelta 2006.

Växjön illassa olisi CHL-pystiä tarjolla, mutta Puustinen ei halua hirttäytyä pelkkään ajatukseen voittamisesta.

- Tämä on ollut hieno matka. Ollaan voittajia jo nyt, kävipä illalla miten tahansa. Tulosurheilussa päämäärä on se tavoite, mutta matkakin on tärkeä, Puustinen filosofoi aamujäiden jälkeen hurrikaanipaitojen eurotaipaleesta.

- Mutta nälkä on kova. Halutaan ottaa se viimeinen steppi.

Hän on pelannut CHL:aa joka vuosi liigan olemassalosta lähtien, kolmena edellisenä kautena HIFK:ssa. Itse asiassa hän pelasi Champions Hockey Leaguessa jo kymmenen vuotta sitten Bluesin riveissä, mutta se viritelmä kuukahti yhden kauden jälkeen holtittomaan rahankäyttöön ja sponsorien vikkelään vetäytymiseen.

Kun nykyisen CHL:n neljäs kausi on finaalia vaille valmis, keskustellaan sen merkityksestä edelleen. Puustinen on aina pelannut europelejä mielellään.

- Joka vuosi olen ollut mukana ja aina on lähdetty tosissaan pelaamaan, hän linjaa.

Näiden kamppailujen kulttuuria HIFK:n ja CHL-apostoli JYPin välillä hän ei halua vertailla, mutta kehuu silti nykyistä työnantajansa. Maalitykin tuloksenteko on noussut JYPissä täysin eri tasolle kuin HIFK:ssa, kun laitahyökkääjän saldo kaikkiaan 51 liiga- ja CHL-ottelussa on muhkea 27+17=44.

- Täytyy kyllä kiittää JYPiä sitä, kuinka hienosta nämä reissut on hoidettu varsinkin playoff-vaiheessa. Kaikki matkustaminen on tehty tosi helpoksi ja sen aiheuttamat rasitukset minimoitu. Se on varmasti auttanut meitä matkalla finaaliin, Puustinen selvittää.

Illan finaalivastus on kovin, mitä Euroopasta löytyy ellei KHL:n kärkiseuroja oteta lukuun. Puustisen ja JYPin fokus on toki ennen muuta omassa tekemisessä.

- On me tietysti käyty Växjötä jonkin verran läpi. Sen verran, että Kisu Kiiskinen on siellä, Kuopion poikia. Kiva päästä pelaamaan häntä vastaan!, Puustinen huikkasi junioriaikojensa pelikaveriin Tuomas Kiiskiseen viitaten.