Jyske taisteli toisen voittonsa ringeten SM-sarjassa – "Marsu ja puolustus pitivät meitä pystyssä"

Tiukassa ottelussa Helsinki Ringette takoi päätöserässä päätään Jyskeen maalivahti Maria Perkkolaan.

Laitilan Jyske otti lauantaina toisen voittonsa yhtä monessa ottelussa ringeten SM-sarjassa. Helsinki Ringette taipui laitilalaisille kotonaan Vuosaaressa 2–3 (1–0, 0–1, 0–2, 1–0). Kahden ensimmäisen pelin jälkeen Jyskeen pistepörssin kärkeä tehoin 4+3 pitävä Taru Kylä-Kaila kuvaili ottelua tiukaksi.

– 2 pistettä ja voitto ovat tietenkin tärkeintä. Mutta ajoittain kyllä hukattiin omaa peliä, Kylä-Kaila kertoi.

Kylä-Kaila, Fanni Elo ja Lotta Ylitalo tehoilivat kukin lauantaina pisteet 1+1. Kylä-Kailan kolmannessa erässä viimeistelemä osuma jäi voittomaaliksi, vaikka kotijoukkue rummutti neljännen erän jatkuvasti kohti Maria Perkkolan vartioimaa Jyskeen maalia.

– Viimeisessä erässä "Marsu" otti lähes kaiken kiinni. Emme oikein päässeet hyökkäämään, mutta onneksi Marsu ja puolustus pitivät meitä pystyssä, Kylä-Kaila sanoi.

Perkkola torjui päätöserässä 19 kertaa, ja päästi taakseen vain viimeisellä minuutilla Minka Tiihosen 2–3-kavennusmaalin. Kaikkiaan Perkkola torjui ottelussa 56 kertaa. Kotijoukkueen maalivahti Mona Rytkönenkin kirjautti 31 torjuntaa, mutta joutui neljässä erässä töihin vain kerran.

– Seuraavaan peliin täytyy saada paremmin hyökkäystä mukaan, Kylä-Kaila summasi.