Jyskeen kävelijät kovassa vireessä – Venla Laiholle SM-hopeaa, Maria Antolalle nuorten EM-raja

Venla Laiho edusti Suomea viime vuoden EM-kisoissa. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Laitilan Jyskeen Venla Laiho pystyi kirkamastaan viimevuotista sijoitustaan maantiekävelyn SM-kilpailuissa, sillä hän saapui lauantaina Lappeenrannassa maalilinjalle toisena.

Kultaa nappasi kotiseuduillaan kilpaillut Elisa Neuvonen, joka käveli 20 kilometrin matkalla voittajaksi ajalla 1.41.19. Espoon Tapioiden Enni Nurmi johti kilpailua yli puolenvälin, mutta Neuvonen nousi kärkeen, kun Nurmen vauhti alkoi hiipua ja sittemmin hän keskeytti.

Viime vuoden EM-edustaja Laiho oli toinen ajalla 1.49.00. Viime keväänä vastaavassa kilpailussa Laitilassa hän saavutti pronssia ennätysajallaan 1.40.40.

– Olen koko viikon ollut kovasti flunssassa. Tarkoitus oli, että kävelen kympin ja jatkan maaliin, jos on mitalisaumaa. Kun huomasin ettei kulje mihinkään, tulin kisan lopun omaa vauhtia, Laiho tuumi.

22-vuotiaiden naisten 20 kilometriä voitti Laitilan Jyskeen Maria Antola ennätyksellään 1.46.51, jolla hän rikkoi Espoon EM-rajan 1.48.00.

– Se oli minulle ensimmäinen 20 kilometriä, joten ihan vain fiiliksiä hain. Alku meni yllättävän hyvin alku, ja lopussa sain Elisalta oikeassa kohdassa vetoapua, Antola totesi.

19-vuotiaiden 10 kilometrillä Kalannin Vankan Linda Ellä nappasi pronssia ajalla 1.12.27.