Jyskeen naisten mitaliputki sai jatkoa Turussa

Kalannin Vankka, Eurajoen Veikot ja Rauman Urheilijat saivat SM-viesteissä joukkueen pistesijoille.

Laitilan Jyskeen kävelijänaiset pystyivät jatkamaan mitaliputkeaan viikonvaihteen SM-viesteissä Turussa.

Maria Antolan, Amanda Åströmin ja Venla Laihon muodostama Jyskeen joukkue nappasi naisten 3x3 000 metrin kävelyn hopeaa seuraennätysajalla 43.46,31. Kisan voittoon käveli Espoon Tapiot.

Kävely on Vakka-Suomessa vahva laji, mistä osoituksena Kalannin Vankan joukkueet kävelivät neljänneksi ja kuudenneksi. Joukkueissa kävelivät Anni Saarinen, Emilia Ellä ja Aino Saarinen sekä Ellen Ellä, Linda Ellä ja Nanna Kukkula.

Eurajoen Veikot laittoi nyt joukkueet naisten sarjaan, ja 4x400 metrillä Eliisa Kallio, Sanna Erkinheimo, Laura Koivukoski ja Linne Kallio juoksivat ajan 3.54,42, mikä riitti kuudenteen sijaan.

Rauman Urheilijoilta oli radalla joukkueet 15-vuotiaissa tytöissä. RU ylsi 4x100 metrillä finaaliin, ja joukkue Emma Helminen–Liinu Salmi–Ilona Nordman–Alexia Myllymäki sijoittui lopulta kahdeksanneksi ajalla 50,53. Alkuerissä RU kellotti ajan 49,72.

4x80 metrin aitaviestissä sama kvartetti juoksi ajan 50,15 ja sijoittui peräti 33 joukkueen kisassa kymmenenneksi.Kymmenes oli RU:n sijoitus myös 4x300 metrillä. Helminen, Nordman, Myllymäki ja Lotta Salmi kellottivat ajan 2.54,69.