Jyskeen Venla Laiho käveli Kalevan kisoissa uransa parhaaseen aikaan

Laitilan Jyskeen kävelijä Venla Laiho myönsi rehellisesti Länsi-Suomelle ennen Kalevan kisoja, että häntä pelottaa lähteä kympin kävelykisaan kovassa hellesäässä.

Laiho tiesi, että helle ei hänelle yleensä sovi. Hänen kuntonsa on kuitenkin niin kova, että torstaina Jyväskylässä eivät lämpöasteetkaan haitanneet. Tuloksena oli viides sija uran kovimmalla ajalla 50.24.

Parannusta aiempaan ennätykseen tuli seitsemän sekuntia.

– Vähän ristiriitainen fiilis tällä hetkellä, vaikka ennätys tuli. Jalat tuntuivat kisassa niin löysiltä, että luulin käveleväni jotain kuuden vauhtia, Laiho hämmästeli kilpailun jälkeen.

Helle vaikutti hänen kroppaansa tällä kertaa niin, että jaloista oli paras terä kateissa.

Viime vuonna pronssia ottanut laitilalainen jahtasi jälleen pitkään mitalisijaa, mutta pronssi karkasi lopulta minuutin päähän.

– Kahden kilometrin kohdalla oli jo niin kuuma, etten tiennyt miten selviän. Onneksi kisassa oli hyvin tarjolla juotava ja sieniä.

Täyden kastautumisen jälkeen seuraava puoli kilometriä meni hyvin, mutta toinen puoli kilsaa takaisin oli tuskaa.
Neuvonen pysyi kuumuudessa terävänä

Laihon seuraava kilpailu on merkitty niinkin pitkälle kuin elokuun 23. päivään. Tuolloin on Lappeenrannassa Ruotsi-ottelun katsastus.

– Kunto olisi tällä hetkellä oikein hyvä, mutta kisoja ei ole missään. Porukalla tässä jo mietittiin, että mitä kehitettäisiin.

Kilpailun kultaa pokkasi kolmatta kertaa peräjälkeen Elisa Neuvonen. Hän käveli mestariksi Jyväskylässä ajalla 47.54.

– Ajattelin etukäteen, että tulisi kovempi kisa. Kolmen kilometrin jälkeen alkoivat muut tippua. Itselläni kulki kuumuudesta huolimatta yllättävän hyvin, Neuvonen summasi.

Berliiniin elokuussa matkaava Neuvonen lähtee EM-kisoihin rauhallisin tavoittein. Jalan rasitusmurtuman esivaiheen myötä talvikausi meni osin pipariksi.

– Pystyin vasta maaliskuussa kävelemään treeniä, kun normaalisti kausi alkaa marraskuussa. Kunto on siksi hieman arvoitus, mutta Berliinistä haetaan omaa ennätystä ehdottomasti, Neuvonen vakuutti.

Hopealle sijoittui Enni Nurmi ja pronssia pokkasi EM-kisoihin lähtevä Tiia Kuikka.