Kaatuu SaiPa tai ei, Lukko aloittaa säälit vieraissa

Rauman Lukko raapi lauantaina Hämeenlinnasta tarvittavat kolme pistettä ja varmisti paikkansa SM-liigan villi kortti -kierrokselle. Lukko sijoittuu runkosarjassa joko sijalle 10 tai 9 ja tulee aloittamaan jatkopelit vieraskentällä, Raumalla on peli puolestaan perjantaina ja tarvittaessa sarjaa jatketaan vieraissa sunnuntaina.

Lukko kohtaa tiistain runkosarjan viimeisessä pelissään SaiPan, joka voi vielä pullahtaa jatkopeleistä ulos. Sillä on siis panosta huomattavasti kotijoukkuetta enemmän. Lukkolaiset voivat jännittää vain sitä, tuleeko jatkossa vastaan Kärpät, HPK, HiFK vai KalPa.

Jännitettävää on siinäkin, kiilaako Lukon paras pistemies Justin Azevedo päätöskierroksella Kärppien Juha-Pekka Haatajan ohi ja samalla pistepörssin voittoon. Ennen tiistain kierrosta Azevedolla on pisteitä 58 ja Haatajalla yksi enemmän.

Samalla ilmeellä

Lukon on tarkoitus lähteä viimeiseen runkosarjaotteluunsa sillä samalla hyvällä ilmeellä, mikä saatii Hämeenlinnassa esiin.

- Emme halua hukata taisteluilmettämme, valmennusportaan edustaja Jesse Welling totesi maanantaina.

- Olisi hienoa, jos Justin voittaisi pistepörssin, mutta emme me siihen sen enempää tule keskittymään, Welling totesi.

Lukon Petri Koskinen on aikanaan kantanut kuusi kautta SaiPan paitaa ja tietää, mitä on tulossa.

- Tiedän, että siellä on paineita ja varmasti kova halu päästä jatkopeleihin. Meillä ei paineita sen sijaan ole, näki Koskinen.

- SaiPa on aina vaikea vastustaja, sellainen taisteleva ja kiekollinenkin joukkue.

Pudotuspelien lähetyessä Lukko ei enää kommentoi ottelujen kokoonpanoja ja sairaslistoja, vaan Wellingin mukaan kokoonpanot ovat luettavissa pelipäivisin SM-liigan sivuilta.