Kahdeksan mitalin pottiin ei mahtunut raumalaisonnistumista

Suomalaiset rohmusivat mitaleita frisbeegolfin EM-kisoista, mutta aikuisten kisoissa ei kultaa tullut. Rauman kaksinkertainen Euroopan mestari Henna Blomroos joutui nyt tyytymään viidenteen sijaan.

Suomalaiset rohmusivat yhteensä kahdeksan mitalia frisbeegolfin aikuisten ja nuorten EM-kisoissa Tallinnassa lauantaina.

Naiset saivat mitaleista kaksi, kun Silva Saarinen heitti neljällä kierroksella yhteensä 252 kertaa (8 alle parin) ja pronssin otti Eveliina Salonen (–3).

Raumalaisen Henna Blomroosin kohtaloksi jäi tällä kertaa karsiutuminen mitalisijojen ulkopuolelle. Vuosien 2018 ja 2021 Euroopan mestari sijoittui kisassa viidenneksi.

Kullan vei maailmanlistan ylivoimainen ykkönen ja hallitseva maailmanmestari, Viron Kristin Tattar (–11).

Virolainen johti 16 heiton erolla ennen päätöskierrosta, jolla hän oli aidosti vaikeuksissa: alustava kierrosrating 892 on hänen huonoimpansa neljään vuoteen.

Johto tuntui etukäteen mahdottomalta menettää, mutta uran ensimmäinen EM-kulta varmistui vasta, kun uransa parhaan kierroksen pelannut Saarinen haparoi viimeisillä väylillä.

– Pelasin peruspeliä, mutta yllätyin, kuinka paljon tiukentui. Seurasin tuloksia koko ajan, mutta ei alkanut jännittää, Saarinen sanoi.

Pojissa Suomi jyräsi neloisvoittoon. Mitalit ripustettiin paremmuusjärjestyksessä Onni Ruususen, Elias Luukkosen ja Onni Armisen kauloihin.

Tytöissä tehtiin suurin ero kulta- ja hopeasijan välillä: Suomen Iida Lehtomäki heitti 11 kertaa vähemmän kuin Norjan Ida Emilie Nesse.

Aikuisten kisasta ei kultaa Suomeen

Aikuisissa ei kuitenkaan tullut kultaa, mikä tapahtui edellisen kerran vuonna 2012.

Miehet pelaavat avoimessa luokassa, jota ovat hallinneet eri suomalaiset sekä Saksan Simon Lizotte. Lizotte asuu Yhdysvalloissa eikä perheensä vuoksi halunnut matkata Eurooppaan.

Valtikka siirtyi 13 vuoden jälkeen Ruotsiin, kun yllättäjä Dennis Augustsson voitti kymmenen heiton turvin kilpailun kakkosen, Suomen Jesse Niemisen.

Hopeamitalisti hävisi avauskierroksella 11 heittoa ruotsalaiselle, mikä harmitti kilpailun jälkeen.

– Eka kierros jäi huonommaksi, ja putosin kelkasta. Missasin aika paljon putteja ja otin seiskalle triplabogin ja 17:lle tuplabogin. Kolme viimeistä olivat ihan hyviä, hän kertoi STT:lle.

Vasenkätinen Augustsson, joka juhli vakuuttavaa Ruotsin-mestaruutta kaksi viikkoa sitten, piti kärkipaikkaa Tallinnassa jokaisen kierroksen jälkeen.

– Dennis pelasi niin hyvän kisan, ettei suoraan sanottuna ollut mahdollisuuksia, Nieminen kehui.Joona Heinänen ja Tuomas Hyytiäine