Kahden Villen ilta

Lukon ja Tapparan välinen matsi oli todellista taistelua ja pystypainia läpi ottelun. Lukko oli kuitenkin maalin verran väkevämpi ja vei tärkeät sarjapisteet lukemin 2-1. Illan ratkaisijana toimi voittomaalin iskenyt Ville Vahalahti, joka teki tärkeän osuman todella maistuvaan paikkaan. Vain 12 sekuntia ennen toisen erän päätöstä. Toinen tärkeä Ville oli Nieminen, joka uurasti likaista työtä läpi ottelun ja varasti lopulta suurimman huomion osakseen.

Lukko tuli avauserään todella kovaa. Supervirta toi myös toivotun tuloksen, kun Tappara joutui kahden miehen alivoimalle. Lukko sai ylivoimansa aikana tulosta aikaan, kun Mikko Kousan kova "vantaimeri" painui Juha Metsolan selän taakse.

Tappara pääsi paremmin peliin mukaan toisessa erässä, eikä Lukko ollut enää avauserän kaltaisella jalalla jäällä. Kiekko pomppi useaan otteeseen vaarallisesti Lukon päädyssä, mutta vasta pari minuuttia ennen toista erätaukoa Tappara sai kiekon verkkoon. Kristian Kuuselan nappipassi maalin nurkalle ei jättänyt Pekka Jormakalle varaa erehdykseen.

- Ottelun alku oli hyvä ja energinen meiltä. Toinen erä oli väljin, vaikka Tappara ei maalipaikoille päässytkään. Sitten yhden pompun takia kiekko olikin kohta omissa. Kentällä olleet pelaajat kuitenkin kuittasivat maalin itse hetken kuluttua, kertasi Risto Dufva ottelun kulkua.

Päätöserä oli tahtojen taistelua. Tappara yritti kynsin ja hampain tasoitusta, mutta Lukko pisti komeasti hanttiin. Lukko olisi voinut kuopata pelin jo aikaisemmin kahden ylivoimansa aikana, mutta ne jäivät hyödyntämättä.

Kirvesrinnat ottivat riskiä jo aikaisessa vaiheessa ja Metsola vedettiin maalilta jo kolme minuuttia ennen loppusummeria. Kun samaan aikaan Eetu Koski istui jäähyaitiossa, pääsi Tappara jylläämään periaatteessa kahden miehen ylivoimaa. Lukon taistelu oli kuitenkin mainiota ja varsinkin Filip Riskan syöksy kiekon purkamiseksi tuotti iloa raumalaisyleisöön.

- Metsola piti meitä hyvin pelissä. Maalin myötä päästiin peliin mukaan, mutta Lukon voittomaali tuli henkisesti pahaan kohtaan, tiivisti Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola.

Lukko jatkaa pelejään jo huomenna, kun joukkue matkustaa Helsinkiin HIFK:n vieraaksi. HIFK porskuttaa sarjan kärjessä, joten helppoa iltaa ei ole tulossa.

Nemoa etsimässä

Voisiko olla osuvampaa lakanaa, kuin mitä tänään oli muutamalla Tampereelta saapuneella katsojalla. Raumaltahan se Niämine nykyään löytyy.

Illan Ville

Harvoin yksikään pelaaja saa suosionosoituksia molempien joukkueiden faneilta, mutta Ville Nieminen ei olekaan kuka tahansa. Ensin Nieminen kävi huudattamassa kotiyleisöä ja kävi vielä lopussa pokkaamassa kunniaa myös hallin toisesta päädystä Tappara-faneilta. Ilta oli muutoinkin erityinen Niemiselle, sillä aiemmin mies ei ole pelannut Tapparaa vastaan liigassa.

Lukon tähdet

*** Ville Vahalahti

** Ryan Zapolski

* Mikko Kousa

Maalit:

1-0 Mikko Kousa YV2 (Janne Niskala, Ville Vahalahti)

1-1 Pekka Jormakka (Kristian Kuusela, Jarkko Malinen)

2-1 Vahalahti (Jerry Ahtola, Aaron Gagnon)