Kaijansinkko viihtyy Raumalla

Petri Kaijansinkko , 46, aloitti elokuussa työt Rauman Lukon organisaatiossa. Hommiin kuuluvat Rauman Lukon (Fera) naisten Superpesisjoukkueen päävalmennus, pelinjohtaminen sekä valmennuksen kehittäminen. Jääkiekon puolella mies toimii puolestaan pukuhommissa muun muassa kotipelien aikana juontotehtävissä ja median apuna sekä muutoin myyntityössä.

”Pete” on kertomansa mukaan sopeutunut Raumalla erittäin hyvin.

– Hommat on lähtenyt käyntiin ihan ok. Toimikuvani on jotakuinkin sellainen, miksi sitä kaavailtiin, Kaijansinkko sanoo.

– Lätkän puolella tässä on tietenkin paljon opiskeltavaa ja ihmisiin tutustumista. Ajan myötä pääsee asioihin paremmin kiinni.

Urheilumiehenä ja valmentaja Kaijansinkosta on tullut hallilla myös pelaajien ja valmentajien juttukaveri.

– Yritän pitää huolta myös tuosta sosiaalisesta mediasta, Kaijansinkko lisää.

Tyytyväinen

Pesäpallossakin treenataan jo kovasti.

– Joukkueen rakentaminen oli minulle se ihan ensimmäinen homma. Treenit aloitettiin lokakuussa. Takalahden Mika on ollut hyvänä linkkinä Feran puolella. Seura on paljon vireämpi, mitä tiesin odottaa. Moni seura saisi ottaa toiminnasta mallia, Kaijansinkko kehuu.

– Joukkueemme on oikealla polulla ja jo nyt on tapahtunut paljon positiivisia asioita. Treenien suhteen tahti kiihtyy joulukuussa, eli ei tässä vapaa-ajanvietto-ongelmia tule olemaan.

Kaijansinkko muutti syyskuussa asumaan Raumalle.

– Ei siinä ollut muuta vaihtoehtoa. Hyvin olen Raumalla viihtynyt ja pikkuhiljaa tutustunut ihmisiin.

– Jo elokuussa neuvotteluja käytäessä minulle jäi Raumasta hyvä kuva. Rauma on jotenkin sellainen pirteä ja jollakin tavalla kansainvälinen kaupunki. Täällä on sellaista mannermaista tunnelmaa, suitsuttaa Kaijansinkkko.

Veljen kanssa pelattu

Sitten pöytälätkäpelin pariin.

– Olen minä tällaista joskus jossain joukkueen saunailloissa pelannut. Ja penskana pelattiin pikkuveljen kanssa, Petri Kaijansinkko kertoo.

Niin tai näin, yksi hieno pelikuvio tuli kuitenkin jostain lihasmuistista, sillä viiden minuutin jälkeen lukemat olivat 4-2 Kaijansinkolle ja toimittajan vieraskoreilu sai jatkoa.