Kaikki irti Petun hankinnasta

TPS voitti 1990-luvulla mestaruuksia, kansitakit kahisivat ja Suomen parhaat pelaajat halusivat Turkuun Vladimir Jursinovin akatemiaan.
Raumalaisia korpesi, kun lahjakkaat Kimmo Rintanen, Kalle Sahlstedt ja Tuomas Grönman siirtyivät Aurajoen rannoille.


On pelaajia lähtenyt Lukosta Tepsiin viime vuosinakin, mutta laatu on aika lailla heikentynyt: Marko Virtala, Miikka Tuomainen, Jarkko Hattunen, Anssi Rantanen... Pikemminkin Tepsistä on tullut epävirallinen Lukon ylijäämäpelaajien loppusijoituspaikka.


Petteri Nummelinin tulo niittasi lopullisesti sen, että kasitien kiistakumppanusten asetelma on kääntynyt Raumalle.Yleisin reaktio Nummelin-uutiseen on ollut se, että TPS sekoili itsensä ulos sopimusneuvotteluissa. Harvemmin esillä ollut ”tutkintalinja” on ollut se, että Rauma on oikeasti hyvä paikka pelata jääkiekkoa.


Nummelinin siirto on herättänyt vastaavanlaisia tunteita kuin Jarkko Ruudun sopimus Jokereihin. Kun Ruutu halusi tulla Suomeen, kaikki pitivät selvänä, että hän liittyy HIFK:n leiriin.
HIFK tarjosi naurettavaa diiliä ja Ruutu valitsi Jokerit. Milloinkohan seurajohtajat tajuavat Suomessa, etteivät nykypelaajat tule puoli-ilmaiseksi lähtöseuraansa vain sen takia, että he ovat ikään kuin kunniavelassa.


Hupaisaa Nummelin-casessa on se, että jos hän pelaa kaksi täyttä kautta Lukossa, pelejä on enemmän sinikeltaisissa kuin mustavalkoisissa.Lukolla on nyt tuhannen taalan paikka ottaa kaikki irti Petteri Nummelinin pelaamisesta Raumalla.


Ensinnäkin hän on paras mahdollinen pelaajatutor Jesse Virtaselle ja Juho Tommilalle, joita ei missään nimessä saa päästää muualle.


Nummelin pystyy varmasti opettamaan ketä tahansa peruskoutsia paremmin nuorille raumalaispakeille, miten kiekko toimitetaan läpiajoa kyttäävän hyökkääjän lapaan, vaikka katse on hämäävästi D-katsomon ylärivillä.


Vielä kun Lukko saisi houkuteltua riveihinsä Janne Niskalan, niin ei Lukko enää hyökkääjiä tarvitsisi lainkaan.Lukolla on ollut vaikeuksia houkutella riveihinsä Suomen kärkipelaajia, vaikka palkanmaksukyky on SM-liigan mitassa erinomainen.
Petun sana painaa suomikiekossa niin paljon, että hänen suosittelunsa voi houkutella Raumalle muitakin kovia pelaajia.


Nummelin on jo nyt ilmaissut halunsa, että hänen lisäksi Lukkoon tulisi muutama hänelle tuttu ja takuuvarman kova pelimies. Sekin kertoo siitä, että Nummelin tulee Raumalle kovilla tavoitteilla – ei jäähdyttelemään ja ottamaan viimeiset rahat pois kuleksimasta.


Vaikka Nummelin on profiloitunut tepsiläiseksi, hänestä on mahdollista tehdä todellinen imagoveturi Lukolle. En ole nähnyt kovin montaa pelaajaa, joka ottaa kannattajat niin hienosti huomioon.