Kaikki tanskalaiset heti pisteille

"Juutinrauman Lukko" aloitti SM-liigassa terävästi. Heti ensimmäisessä erässä innokkaasti hyökkäyksiin mukaan lähtevä pakki Philip Larsen keräsi 1+1 pistettä. Ja jatkoa seurasi. Sentteri Frans Nielsen syötti kaksi maalia, laitahyökkääjä Mikkel Bödker avasi maalitilinsa kolmannessa erässä.

Lukko voitti Pelicansin vieraissa 4-1. Kolme pistettä nostaa Lukon pois SM-liigan jumbopaikalta. Taakse jäivät Pelicans ja TPS.

Larsenin maali syntyi ylivoimalla. Raumalaisten toisen osuman teki Teemu Nurmi Justin Azevedon syötöstä alivoimalla. Azevedo viimeisteli Lukon kolmannen maalin ns. vanhanaikaisella ylivoiman aikana. Neljäs syntyi ylivoimalla.

Tanskalainen NHL-kolmikko toi Lukon peliin aktiivisuutta, suoraviivaisuutta ja määrätietoisuutta. Larsen, Nielsen ja Bödker ovat Pohjois-Amerikan pienissä kaukaloissa oppineet ennakoimaan tilanteita ja tekemään oikeita ratkaisuja.

Larseniin kohdistuivat Raumalla ehkä pienimmät odotukset, mutta debyytissä hän oli kolmikosta ehkä arvokkain. Ottelussa eniten jääaikaa (24 minuuttia) saanut juuttipakki otti välittömästi alakerran pelillisen liiderin roolin.

Tasakentällisin ottelussa ei ole tehty maaliakaan. Myös viidellä viittä vastaan Lukko oli kuitenkin vastustajaansa edellä.

Pelicansin Janne Juvonen oli maalivahdeista selvästi työllistetympi kuin Lukon Simon Nielsen.