Kakku koppiin ja kiekko verkkoon – "Silloin tällöin on nihkeää, jos jalka ei liiku", totesi Lukon nuori ratkaisija

Jami Krannila ei tiistaina saanut pisteitä syntymäpäivälahjaksi, mutta torstaina Lappeenrannassa hän oli avainroolissa, kun Lukko lopulta puristi voiton SaiPasta.

Jami Krannila kiikutti keskiviikkona kaksi kakkua Lukon pukukoppiin. Ne olivat merkki siitä, että hän täytti tiistaina 23 vuotta.

Syntympäivälahjaa Krannila ei saanut, sillä kamppailu kasvattajaseura Tapparaa vastaan päättyi hänen nykyisen työnantajansa Lukon tappioon.

Torstaina oli kuitenkin Krannilan ja Lukon vuoro juhlia. Nopeajalkainen sentteri teki maalin ja syötti toisen, kun Lukko kukisti Lappeenrannassa SaiPan maalein 1–2 (0–0, 0–0, 1–2).

– Ihan hyvä peli. Vähän erilainen, aika tiukka. Päästiin vääntämään, kun ei tullut maaleja, Krannila summasi Länsi-Suomelle.

Silloin on nihkeää, kun jalat eivät liiku

Lukon kannalta tärkeintä luonnollisesti oli tulos, joka toi kolme sarjapistettä. Niitä olisi tarvinnut kipeästi myös SaiPa, joka on tällä kaudella pystynyt vain yhteen kolmen pisteen voittoon. Sarjajumbolle tappio oli jo viides peräkkäinen.

Parastaan raumalaiset eivät missään nimessä tarjonneet, vaan esitys oli etenkin ensimmäisessä erässä varsin nihkeä.

– Silloin tällöin on nihkeää, jos jalka ei liiku, kuten ei itelläkään. Silloin pitää vain löytää poweria, Krannila sanoi.

– Kun kaikki antavat kaikkensa, niin usein silloin tulee kolme pistettä.

Johtuivatko hitaat jalat kakusta?

– Eivät ne kakusta johtuneet. Kakun jälkeen oli kaikilla nopeat jalat, Krannila ilmoitti.

Repo ja Krannila tehokaksikkona

Pelin herraksi Lukko pääsi kunnolla kolmannen erän alussa. Raumalaiset saivat mahdollisuutensa kahden miehen ylivoimalla, ja Sebastian Repo täräytti jo kauden neljännen ylivoimamaalinsa.

Krannila sai osumaan syöttöpisteen, mutta SaiPan puolustusryhmitelmän aukaisseen passin tarjoili Jakob Stenqvist, jolle syöttö oli kauden seitsemäs.

– Itte annoin vaan kiekon pakille. ”Stenu” laittoikin sitten aika kivan poikittaissyötön, Krannila kehaisi.

Reilut viisi minuuttia myöhemmin Repo–Krannila-duo toimi jälleen. Tällä kertaa ensimmäinen avaus tuli Kalle Ervastilta, ja sen jälkeen Repo pääsi vapauttamaan Krannilan nokikkain SaiPan maalivahdin Kari Piiroisen kanssa.

– ”Sebu” laittoi hienon, ja pääsin siitä itte slottiin. Siitä kun laittaa patjan yli, niin aika usein se on maalissa, Krannila totesi.

Kontakti maalivahtiin sai haastamaan maalin

Gabriel Fontainella oli mahdollisuutensa käytännössä naulata peli, mutta kanadalainen ei onnistunut ohittamaan Piiroista rangaistuslaukauksessaan.

Eikä peli ollut vielä ohi. Vajaat kahdeksan minuuttia ennen summeria SaiPa tuli maalin päähän, kun Antti Kalapudas sai kiekon pienestä kulmasta Lukon maaliin.

Tilanteessa SaiPan Hugo Rikkilä yritti ensin murtautua Lukon maalille, mutta kaatui lopulta maalivahti Daniel Lebedeffin päälle.

Raumalaisleirissä tilanne tulkittiin maalivahdin häirinnäksi, ja Lukko lähti haastamaan maalia. Tuomio ei kuitenkaan muuttunut, joten nykyisten sääntöjen mukaan Lukko sai kaksiminuuttisen väärästä haastosta.

– Otin nopeasti yhteyden yläkertaan ja sain omalle fiilikselle vahvistusta, että ehdottomasti kannattaa haastaa. Ajateltiin, että siitä tulee kaksi minuuttia SaiPalle, kun ajettiin maalivahtia päin, Lukon päävalmentaja Tomi Lämsä sanoi.

– Yritetään oppia näistä ja löytää joku linja.

Fiksuja ja tylyjä

Sinikeltaiset vaikuttivat omaa loppuaan vielä väärällä vaihdolla, mutta eivät päästäneet peliä tasoihin.

– Oikeilla raiteilla me olemme. Koko ajan olemme ottaneet askeleita eteenpäin, mutta ennen kaikkea olemme viime aikoina olleet vähän fiksumpia ja tylympiä, Sebastian Repo arvioi C Moren haastattelussa.

– Olemme pystyneet kampeamaan näitä tiukkoja pelejä, emmekä ole päästäneet maaleja lopussa.

Torstain voitto oli raumalaisille kauden viides kolmen pisteen suoritus. Sarjapisteitä Lukolla on koossa 18, mikä on sarjassa toiseksi korkein saldo, mutta sinikeltaiset ovat pelanneet enemmän pelejä kuin muut kärkijoukkueet.

– Kova ilta oli tänään. SaiPa pisti isolla sydämellä meidät puntariin, Lämsä luonnehti.

– Ensimmäisten 40 minuutin aikana me emme oikein saaneet identiteettiämme näkyviin. Olimme aika verkkaisia, mihin iso syy oli vastustajan tiiviillä ja aggressiivisella puolustuspelaamisella.

Hän näki, että kolmannen erän alun ylivoimamaali helpotti. Sen jälkeen Lukko alkoi saada omaa peliään esiin, vaikka ajautuikin lopussa joukkuerangaistusten takia ahdinkoon.

– Erinomainen maalivahtipeli, erinomainen alivoimapelaaminen, viimeinen 20 minuuttia. Ne toivat meille tänään kolme pistettä, Lämsä painotti.