Kaksinkertainen Suomen mestari vastasi Kuusamon kutsuun - Eveliina Rautiainen odottaa jo pakkasta ja poroja

Lapin Narvi-Pallon kasvatti Eveliina Rautiainen vietti HPK:ssa neljä menestyksekästä kautta. Ensi kaudeksi tie vie kuitenkin Kuusamoon. Kuva: Markku Tuomi

Eveliina Rautiainen on kertonut, että hänen haaveensa olisi pelata lentopalloa ammatikseen ulkomailla. Suomen olosuhteissa se tarkoittaa usein siirtoa etelään, joskus länteen tai itään.

Neljä kautta Hämeenlinna Pallokerhossa pelannut Rautiainen suuntaa kuitenkin pohjoiseen. Raumalaisliberon uusi seura Mestaruusliigassa on Pölkky Kuusamo.

– Siellä on tehty monta vuotta tosi upeasti töitä ja menestyshalut ovat suuret. Täydellä sydämellä tekeminen ja yhteisöllisyys huokuu seurasta ja koko kaupungista, Rautiainen perustelee vuoden sopimustaan.

Rautiaisen aika HPK:ssa oli menestyksekäs. Hän voitti kaksi Suomen mestaruutta, SM-hopean ja -pronssin sekä viime kaudella Suomen Cupin finaalissa juuri Kuusamon.

Kuusamo, silloin Pallo-Karhuina, oli myös seura, joka pudotti Rautiaisen edustaman LiigaEuran liigasta ja lentopallokartalta kevään 2014 liigakarsinnoissa.

– Kyllähän se sillon kirpasi, mutta nyt liityn tähän joukkueeseen hyvillä mielin, Rautiainen kuittaa.

Vuonna 1995 syntynyt Rautiainen on ehtinyt pelata jo 178 liigaottelua.

Siirron taustalla on varmasti myös 165-senttisen kimmoisuusihmeen halu saada lisää peliaikaa ja sitä kautta kehittyä.

Viime kaudella HPK:ssa Rautiainen uhrautui loukkaantumissumassa yleispelaajaksi ja maajoukkuelibero Saana Koljonen hoiteli nostamisen.

Toki kokemusten ja kehittymisen lisäksi Lapin Narvi-Pallon kasvatti haluaa menestyä jatkossakin.

– Odotan tulevalta kaudelta juurikin sitä yhteisöllisyyttä, hyvällä hengellä tekemistä ja kovaa taistelua kirkkaimmista mitaleista, raumalainen ilmoittaa.

Kuusamon pakkaset eivät Rautiaista pelota. Hän ei tunnustaudu vilukissaksi.

– Kesä ei ole vielä edes ehtinyt alkaa, mutta odottelen jo Kuusamon talvea, pakkasia ja tietty poroja.