”Kalenteri pyörii Lukon mukaan”

Uusi Rauma aloittaa uuden juttusarjan, jossa kutsumme jääkiekkoon läheisesti liittyviä henkilöitä juttelemaan ja pelaamaan perinteistä Stiga-pöytäjääkiekkopeliä. Lukkofanit ry:n puheenjohtaja Terja Hakala sai kunnian olla ensimmäinen pöytälätkävieras.

Miltä Lukon loppukausi näyttää?

– Kyllä me sieltä nousemme, uskoo Terja.

– Kaikkien on nyt pakko näyttää taitonsa, kun tanskalaiset lähtivät. Ja niin on jo ollutkin.

Josef Straka hankittiin hyökkäykseen. Tarvitaanko vielä lisää pelaajia?

– Puolustuspäähän tarvitaan apua. Myös nuoria pitäisi uskaltaa peluuttaa, Juho Tommilaa esimerkiksi, sanoo Terja.

Huutoihin mukaan!

Lukkofaneilla on jäseniä reilut 200. Yhdistys on jäänyt viime aikoina hallissa ja mediassakin vähän pienemmälle huomiolle, kun Raumam Boja ovat pitäneet meteliä ja pokanneet huomionosoituksia. Harmittaako?

– Ei missään nimessä. He ovat esilläolonsa ansainneet, Terja Hakala vastaa.

– Me katsomme peliä ja emme ehkä pidä niin paljon ääntä. Mutta kyllä tuollaisiin ihan perushuutoihin ainakin voisi muukin yleisö lähteä mukaan.

Lukkofanit ja Raumam Boja tekevät myös yhteistyötä, esimerkiksi vieraspelimatkojen järjestelyissä.

HIFK-fanit haastoivat

Lauantaiseen Lukko-HIFK -peliin on tulossa iso ryhmä helsinkiläisjoukkueen faneja.

– He haastoivat meidät sählyotteluun. Pelaamme puolelta päivin Kauppiksella pelin ja sen jälkeen meillä on yhteisruokailu Fostersissa, kertoo Terja.

– Me teemme puolestaan hotellimatkan Helsinkiin maaliskuun alussa. Tammikuun 19. päivä on jo Turun reissu ja matka on suunnitteilla myös Hämeenlinnaan runkosarjan viimeiseen otteluun.

Terja ja Alpo Hakala käyvät katsomassa vieraspelejä myös omalla kyydillä.

– Kyllä meidän kalenteri pyörii talvisin Lukon pelien mukaan. Lappeenrantaa lukuunottamatta olemme käyneet joka hallissa. Jos ei paikalle päästä, kuuntelemme Leinon Ripan hehkutuksia Ramonasta.

Jatkoaikaratkaisu

Sitten pelaamaan.

– Olen viimeksi joskus mukulana tällaista peliä pelannut, toteaa Terja Hakala.

Puolustukseksi sanottakoon, että jutun kirjoittajakin on useammin ollut Rauman Urheilutoimittajien legendaarisissa Stiga Press Open -turnauksissa sijoilla ynnä muut. Yhtä yllätyspronssia lukuunottamatta.

Otteluajaksi on sovittu kymmenen minuuttia juoksevaa aikaa. Tässä ajassa molempien tarkka puolustuspeli tai heikko viimeistelytaito tietää sitä, että ajan täytyttyä tilanne on tasan 1-1.

Seuraa sudden death -jatkoaika ja toimittajan joukkueen oikea laitahyökkääjä saa noin parin minuutin jälkeen onnekkaan roikkuvedon maaliin. Ensimmäinen pöytälätkävieras Terja Hakala kokee siis niukan 1-2 jatkoaikatappion.

Seuraavaksi haastetuksi ja haastateltavaksi on lupautunut Rauma TV:n Lukkovartti-mies

Taneli Santamäki

.

lukkofanit.net