Kaljasjärven yöjuoksu tekee paluun juhannuksen aatonaattoon – perinteikäs liikuntatapahtuma täyttää tänä vuonna pyöreitä

Kaljasjärven yöjuoksun starttilaukaus vuodelta 2013. Kuva: Esa Urhonen

Perinteinen Kaljasjärven yöjuoksu palaa juhannuksen aatonaattoon koronaviruksen aiheuttaman välivuoden jälkeen. Liikuntatapahtuma täyttää samalla pyöreitä, sillä Kaljasjärveä kierretään jo 40. kertaa.

Kodisjoen Kaikun järjestämä yöjuoksu sai vahvistuksensa, kun koronarajoituksia höllennettiin kesäksi. Jo pitkään Kaikun toiminnassa mukana ollut Seppo Kulmala kertoo seuran ottaneen tiedon vastaan innostuneesti.

– Päätöstä odotettiin kovasti, ja järjestelyt aloitettiin välittömästi, Kulmala kertoo.

24. kesäkuuta järjestettävässä tapahtumassa kierretään 12,5 kilometrin mittainen matka Kaljasjärven ympäri. Tukikohtana toimii Kaljasjärven rantasauna.

Koronapandemian aiheuttaman epätietoisuuden vuoksi suuremmat juhlallisuudet jäävät tällä kertaa väliin, mutta kävijät huomioidaan perinteisin puittein.

– Myynnissä on sekä suolaista että makeaa, lettuja, makkaraa ja sen sellaista. Osallistumismaksuun sisältyy myös sauna sekä arvontalipuke, Kulmala mainitsee.

Palkintoja ei yöjuoksussa jaeta suoritusten mukaan, vaan niiden suhteen jokainen osallistuja on samalla viivalla.

– Palkinnot arvotaan kaikkien lipun ostaneiden kesken, ja jokainen osallistuja saa mitalin. Haluamme saada koko kansan liikkumaan, voittaminen ei tässä tapahtumassa ole tärkeintä.

Pitkät perinteet omaava tapahtuma on 40 vuoden aikana ehtinyt saada vakiintuneen kävijäkuntansa. Kaukaisimmat vierailijat ovat saapuneet Amerikasta ja Venäjältä saakka.

– Vakiokävijöiden joukossa on monia sellaisia osallistujia, jotka tulevat millä tahansa kelillä.

Parhaimpina vuosina tapahtumaan on osallistunut yli 500 innokasta liikkujaa, mutta tyypillisesti osallistujamäärä on liikkunut 300 molemmin puolin.

– Nyt olemme toiveikkaita, että kävijöiden määrä liikkuisi 250–300 paikkeilla, Kulmala ennakoi.

Kulmala uskoo tapahtuman rennon fiiliksen sekä idyllisen ympäristön houkuttelevan monia kävijöitä aiempien vuosien tapaan. Kello 18 starttaavassa kuntosarjassa sopii juosta, hölkätä, kävellä tai vaikka pyöräillä – tärkeintä on liikunnan ilo.

– Kello 21 lähtevässä kuumasarjassa meno taas on yleensä hieman vauhdikkaampaa. Siinä ennätystä pitää hallussaan Roman Efimov ajalla 41,36.

Myös tapahtuman ajankohta on kerännyt kävijöiltä toistuvasti kiitoksia.

– Päivä on pysynyt samana läpi vuosikymmenten, sillä sitä on pidetty loistavana. Yöjuoksusta alkaa monien juhannus, Kulmala iloitsee.

Kaljasjärven yöjuoksu

  • 40. yöjuoksu järjestetään 24.6. kello 18 alkaen.
  • Lähtöpisteenä toimii Kaljasjärven rantasauna osoitteessa Kaljasjärventie 135. Paikalle on opastus.
  • Kuntosarja starttaa kello 18 ja kuumasarja kello 21. Paikalle kannattaa tulla ajoissa ja suosia kimppakyytejä.
  • Ilmoittautumaan pystyy myös paikan päällä, mutta tänä vuonna suositellaan ennakkoilmoittautumista kontaktien ja ruuhkan välttämiseksi.
  • Osallistumismaksu on 15 euroa/osallistuja ja se maksetaan Kodisjoen Kaikun tilille. Tilinumero on FI64 5630 2840 0002 62. Kirjoita viestiksi osallistujien nimet ja puhelinnumerot sekä "kilpasarja" nimen perään, jos haluat osallistua kello 21 yhteislähtöön. Maksun eräpäivä on 18.6.2021. Osallistumismaksuun sisältyy mitali, mehu sekä osallistuminen arvontaan.
  • Lisätietoja: www.kodisjoenkaiku.wordpress.com, Facebook: Kaljasjärven Yöjuoksu ja Konsta Kulmala 044 272 9710.