Kalle Ervasti näytti toteen sen, mitä hän kevään säbäpeleissä lupasi – "Aika huikea fiilis, ei sitä oikein vielä ymmärräkään"

Lukon valmentaja Marko Virtanen totesi, että reitti Ouluun on ainakin nyt scoutattu hyvin.

Melkoiset riemunkiljahdukset täyttivät Hakametsän jäähallin, kun Lukon A-nuorten pelaajat purkautuivat vaihtoaitiosta kohti Kalle Ervastia. Nuori puolustaja ampui jo kevään kolmannen pudotuspelimaalinsa, kun Lukon ja Tapparan välistä toista välieräpeliä oli pelattu 70.26.

Se ratkaisi raumalaisille voiton lukemin 2–3 (1–2, 1–0, 0–0, 0–1) ja samalla finaalipaikan.

– Aika huikea fiilis. Ei sitä oikein vielä ymmärräkään, Ervasti henkäisi.

Runkosarjassa hän upotti kiekon kolmesti vastustajan maaliin, joten viidessä pudotuspelikamppailussa on nähty jo yhtä monta osumaa.

Lauantainen jatkoeräosuma oli toistaiseksi nuoren miehen uran makein.

– Oli oli. Keväällä sanoin, kun pelattiin säbää, että kovimmissa paikoissa olen parhaimmillani, Ervasti paljasti.

Samalla maali oli iso helpotus. Vaikka Lukko voitti molemmat välieräpelit maalin erolla, se oli perjantaina kotikaukalossaan selvästi enemmän vastustajaansa edellä kuin lauantaina Tampereella.

– Ei oikein oltu omalla tasollamme. Vaikea peli, painoiko sitten jo vähän jaloissa. Mutta eikö se ole hyvän joukkueen merkki, että pystyy huonollakin pelillä voittamaan, Ervasti kysyi.

Lauantainakin Lukko oli aluksi tehokas, sillä Lenni Hämäläinen ampui sinikeltaiset johtoon pelin kuudennella minuutilla.Reilut kymmenen minuuttia myöhemmin Jeremi Tammela tuplasi johdon, mutta Tappara ei suinkaan luovuttanut.

Niko Huuhtanen kavensi ensimmäisen erän lopussa, ja Oskari Luoto ampui pelin tasoihin toisen erän päätösminuutilla.

– Meillä oli hyvä lähtö peliin, mutta toisesta erästä tuli suttuinen erä kaikkinensa. Tuli jäähyjä meille ja muutenkin jotenkin suttuista pelaamista, Lukon valmentaja Marko Virtanen kertasi.

– Se ei ollut meiltä kauhean hyvää peliä, mutta kolmanteen erään saimme peliä kasaan.

Jatkoerässäkin Lukko joutui tappamaan yhden väärästä vaihdosta tulleen jäähyn ennen kuin Ervasti lopetti Tapparan kauden.

– Jos miettii pelin panosta, niin näistä pelaajista juuri kukaan ei ole saavuttanut mitään. Olimme tilanteessa, että jos tätä paikkaa ei käytä, ei ole odottamassa edes sitä pronssipeliä, jossa voi asiaa korjata, Virtanen huomautti.

A-nuorten SM-sarjassa ei pelata tällä kaudella pronssipeliä eikä jaeta pronssimitaleita, koska Lounais-Suomen aluehallintovirasto lopetti TPS:n kauden kesken.

Jääkiekkoliitto linjasi, ettei mitalia voi saada pelaamatta peliä.

– Ihan oikein ja reilusti tämä meni. Ottamatta mitään pois Tapparalta, koen että oikea joukkue meni tästä jatkoon, Virtanen totesi.

Finaalisarjassa Lukko kohtaa Kärpät. Ensimmäinen peli pelataan tiistaina Oulussa, jossa Lukko kävi jo torstaina turhaan kääntymässä.

– Ekstralatausta pelaamiseen vaan. Joka jätkä tietää, mikä on panoksena, Ervasti huomautti.

– Nythän se reitti on tuttu. Se on jo scoutattu, Virtanen letkautti.

Lauantain huono raumalaisuutinen oli hyökkääjä Jeremi Tammelan loukkaantuminen. Hänen pelinsä päättyi törmäykseen toisen erän alussa.

– Tammelalla on alaraajavamma. Ei tiedetä vielä, miten paha, Virtanen kommentoi.

SM-mitalien juhliminen on ollut Lukon A:lle harvinaista herkkua. Pronssit on ripustettu pelaajien kaulaan neljästi 2000-luvulla, mutta sitä aiempia mitalikeväitä pitää etsiä 1950-luvulta saakka.

Lukko sai A-nuorten SM-hopeaa 1953 ja voitti Suomen mestaruuden 1958. Kirkkaimmat mitalit ovat siis karttaneet Raumaa 63 vuoden ajan.

– Pitkä aika, mutta nyt se murtuu, Ervasti totesi.